Отидете в начална страница
recipes

Тайландско зелено къри с нудли Бързо, лесно, вкусно

Тайландско зелено къри с нудли  Бързо, лесно, вкусно
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Това тайландско зелено къри е горещ избор за вашите вечери през седмицата. Независимо дали се храните цялото семейство или сте соло чрез самоизолация, тази вкусна рецепта е идеална за лесно приготвяне на порции, което ще поддържа всички щастливи (или ще ви държи през цялата седмица). Niall Kirkland представя това класическо тайландско ястие, идеално да си доставите цял набор от зеленина за вашия ден ‐ помага да останете на върха с основния си прием на витамини и минерали по един вкусен начин. Той е направил пастата от къри напълно от нулата, което е чудесен начин да гарантирате максимален вкус и може да бъде лесно пригодено да отговаря на вашите собствени предпочитания (т.е. ако ви харесва по‐меко, тогава можете да се задържите на лют червен пипер). Плюс това, всички знаем, че имате допълнителното време да отделите време за готвене ... Ако обаче не можете да се захванете с всичко, готовата тайландска зелена къри паста работи също толкова добре. Ето как да го направите.

 

ПродуктиЗа къри пастата:

  • 3 люти чушлета (обелени и ситно нарязани)
  • 3 скилидки чесън
  • Голяма шепа кориандър (отстранени стъбла)
  • 3 см кубче джинджифил
  • 1 лайм (сок и кора)
  • 2 стръка лимонова трева
  • 1 ч.л. земен кимион малка шепа босилек
  • 1 ч.л. млян черен пипер
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 с.л. рибен сос
За останалото:
  • 1 супена лъжица 100% кокосово масло
  • 500 гр пилешки гърди (нарязани на кубчета)
  • 400 мл леко кокосово мляко
  • Шепа зелен фасул (нарязан на половина)
  • Шепа бейби царевица (нарязана)
  • Шепа дълъг фасул (нарязан)
  • 2 стръка пролетен лук (тънко нарязани по дължина)
  • 600гр нудли

Начин на приготвяне:1. Първо, поставете всички съставки от къри паста в блендер и смесете добре до пълна гладкост.2. След това загрейте супена лъжица кокосово масло в уок или голям, дълбок тиган и добавете вашето пиле. Овкусете пилето със сол и черен пипер и пържете 5‐6 минути, като разбърквате редовно, докато се свари, след което оставете настрана.3. Добавете къри пастата си в тигана и оставете да къкри 2 минути.4. След това добавете кокосовото мляко и вашето варено пиле обратно в уока, разбъркайте добре и оставете да къкри за 10 минути.5. След това добавете зеления фасул, дългия зелен фасул, бейби царевицата истръковете пролетен лук в уоак, разбъркайте леко, след това покрийте и оставете да къкри за 3‐4 минути.6. Сега махнете капака и добавете нудлите към кърито. Разбъркайте ги внимателно и сте готови да сервирате. Гарнирайте с поръсване на кориандър и нарязаните ядки кашу.Бон Апети!

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein