Отидете в начална страница
recipes

Желирани сладки с Clear Whey

Желирани сладки с Clear Whey
Lauren Dawes
Сценарист и редактор2 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Хапва ви се нещо сладко? Опитайте тази рецепта! 

Нашите вкусни високопротеинови желирани сладки от @healthy_floflo са чудесни, ако желаете да се презаредите след тренировка. Те са подсилени с няколко мерителни лъжички от нашия Clear Whey Isolate. Те не само са пълни с плодов вкус, но нямат никаква добавена захар и са богати на протеин, който ще ви помогне да напредвате в тренировките.  

Много е лесно да направите няколко от тези невероятни сладки и да ги държите в хладилника, за да ги извадите в моментите, когато изпитате силно желание да хапнете нещо сладко.  

Нещо повече, направете рецептата своя като използвате любимия си вкус на Clear Whey. Можете дори да опитате да ги приготвите с някои от по-малко известните вкусове... 

Порции 18 

https://youtu.be/acah6D6dulk

Съставки 

За розовия слой: 

За белия слой: 

  • 150 г нискомаслено кисело мляко 
  • 50 мл мляко от овесени ядки 
  • ½ пакетче желатин 
 

Метод на приготвяне 

  1. За първият слой (розовият) изсипете водата в шейкът и добавете Clear Whey Isolate и разбийте добре до получаването на хомогенна смес без бучки. След това изсипете течността в тиган и добавете пакетчетата желатин. Оставете желатина да набъбне за около една минута.  
  2. Разбъркайте леко, за да се смесят съставките и сложете тигана на бавен и слаб огън и ще видите как консистенцията става гладка, но внимавайте да не стане прекалено топла или да не заври. След като се затопли, излейте в тава и оставете в хладилника за минимум 4 часа.  
  3. Междувременно направете белия слой като смесите киселото мляко и млякото от овесени ядки в тиган и половин пакетче желатин. Оставете желатина отново да набъбне, след това разбъркайте и отново поставете тигана на бавен огън както при първия слой. 
  4. Когато и вторият е готов, излейте го върху първия, който оставихте в хладилника и ги върнете обратно там за още 3-4 часа, за да може желатина да стегне. 
  5. След като всичко стегне, нарежете кубчетата и им се насладете веднага или ги оставете в хладилника за няколко дни. 
  

Хранителна информация

Калории18
Протеин3g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein