Отидете в начална страница
recipes

Лазаня в тава за хляб | Рецепта за лазаня, която ще ви стигне за 4 дена

Лазаня в тава за хляб | Рецепта за лазаня, която ще ви стигне за 4 дена
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Хапва ви се лазаня, но не искате да правите цяла тава? Използвайте тава за хляб и пригответе лазаня в нея! Ще получите 4 порции, които ще ви стигнат за 4 хранения. 

Тази рецепта за лазаня съдържа много протеин, освен това е изключително вкусна и подходяща за моментите, когато ви се иска да похапнете нещо питателно. 

Порции: 4 

Посуда: тава за печене на хляб 

Съставки 

  • 1 ч.л. кокосово масло
  • 1 бял лук, нарязан на едро (или 1 с.л. лук на прах)
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязан (или 1 с.л. чесън на прах) 
  • 1 с.л. сушен риган
  • 350 г пуешка кайма 
  • 600 г нарязани домати или доматен сос
  • 300 г кори за лазаня
  • 1 тиквичка
  • 1 ч.л. морска сол и черен пипер
  • 400 г извара
  • 3 белтъка
  • 100 г ниско маслен кашкавал (нарязан)

Метод на приготвяне 

  1. Първо пригответе пълнеж с пуешката кайма. Сложете кокосовото масло в тиган на средна температура. Добавете лука и запържете за 2 минути (ако използвате лук на прах, добавете го след следващата стъпка).
  2. След това, добавете пуешката кайма и я раздробете леко с шпатула докато се сготви за 3-4 минути. Разбърквайте от време на време. Добавете ригана, солта, пипера, доматения сос и оставете да къкри на бавен огън за 10 минути. 
  3. Докато чакате смесете изварата и белтъците в купа с помощта на вилица. Добавете сол и пипер и оставете настрани. Загрейте фурната на 200°С или 180°С с вентилатор. 
  4. Пригответе тиквичката и корите за лазаня. Използвайте белачка или нарежите тиквичката по дължина, за да получите дълги парчета. Измийте корите за лазня със студена вода с помощта на гевгир.
  5. След като стане готов пълнежът с пуешката кайма е време да направите лазанята. Започнете като наредите един ред тиквички на дъното на тавата, за да може да не залепва. След това редувайте ред плънка, ред смес от извара и белтъци, ред кори за лазаня и ред тиквички. Завършете с ред кори за лазаня, след това сложете от сместа с изварата и поръсете с нискомасления кашкавал. 
  6. Изпечете за 15 минути, като тавата е покрита с фолио. След това качете градусите на фурната с 20°С и продължете да печене за още 20 минути. След като се изпече, разделете лазанята на четири порции и разпределете парчетата в кутии за храна. Можете да сервиране заедно с любимата си салата или зеленчуци и да съхранявате в хладилника до три дни. 

 

low carb meal prep

Хранителна информация

Калории556
Общо мазнини13g
Общо въглехидрати66g
Протеин46g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein