Отидете в начална страница
recipes

Пилешка тикка масала | 30-минутна рецепта 

Пилешка тикка масала | 30-минутна рецепта 
Lauren Dawes
Сценарист и редактор1 година Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Пилешката тикка масала е богата на много вкусове и с тази рецепта можете да й се насладите в продължение на няколко дни. 

Това вкусно ястие може да се приготви само за половин час благодарение на блестящата рецепта на Ниал Къркланд, който използва свежи и пресни съставки, за да направи богат на вкус сос, на който може да се насладите независимо от времето или деня. Можете да добавите повече или по малко лют червен пипер според личните си предпочитания. 

Това е лесен начин да приготвите и хапнете нещо вкусно и здравословно за обяд или вечеря, защото е направено у дома със здравословни и свежи продукти, които ще ви държат сити за дълго време. 

Порции 4 

https://youtu.be/q4r29neaoeg

Съставки              

  • 1 с.л.  кокосово масло  
  • 500 г пилешки гърди (нарязани на кубчета)  
  • 1 бял лук (ситно нарязан)  
  • 4 скилидки чесън (настъргани или намачкани)  
  • 1 ч.л. джинджифил (настърган)  
  • 2 с.л. доматено пюре  
  • 1 ч.л. куркума  
  • 1 ч.л. гарам масала 
  • ½ ч.л. лют червен пипер  
  • 1 консерва белени домати на кубчета (пасирани в блендер) 
  • 1 чаша горещ пилешки бульон  
  • 3 големи с.л. кисело мляко 

Сервирайте с:  

  • 50г ориз басмати (сухо тегло)  
  • 2 хлебчета или абарски питки (нарязани) 
  • 20 г нарязано кашу  
 

Начин на приготвяне 

  1. Първо разтопете кокосовото масло в тиган на среден огън и след това добавете пилешките гърди и лука. Овкусете със сол и пипер и после гответе докато пилешкото месо се сготви. 
  2. Намалете огъня и добавете чесъна, джинджифила, доматената паста, куркумата, гарам масалата и лютият червен пипер заедно с 1 супена лъжица вода и разбъркайте добре. Оставете да се готви 1-2 минути, за да могат съставките да освободят аромата и вкуса си. 
  3. След това добавете пасираните домати и пилешкия бульон. Оставете да къкри на бавен огън за около 10 минути, като разбърквате от време на време. 
  4. След като сосът намалее наполовина, свалете тиганът от огъня и добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Ако желаете ястието да има по-кремообразна консистенция можете да добавите още кисело мляко или количество по ваш вкус. 
  5. Сервирайте в чиния с ориз басмати, хляб и нарязано кашу. 

Хранителна информация

Калории586
Общо мазнини14g
Общо въглехидрати69g
Протеин49g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein