Отидете в начална страница
recipes

Рецепта със сладък картоф | Вкусна закуска за увеличаване на мускулна маса

Рецепта със сладък картоф | Вкусна закуска за увеличаване на мускулна маса
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Търсите нещо ново, което да приготвите с любимите си сладки картофи? Смятаме, че ще харесате тази рецепта със ароматен и постен сладък картоф за следващата си закуска. Направете няколко порции предварително, които можете да консумирате в продължение на няколко дни. 

sweet potato hash

Скромният на вид сладък картоф се е превърнал в продукт, който се използва целогодишно от фитнес ентусиастите, известен с високото си съдържание на фибри, нишестени въглехидрати и витамин А. Обикновено приготвян заедно с пилешки гърди и разнообразни зеленчуци, но тази вкусна различна рецепта дава нов живот на сладкия картоф. 

Щом добавите чоризо, яйца и нахут вие не само ще подсилите аромата на това ястие, но и най-важното - ще увеличите съдържанието на протеини-жизненоважен хранителен компонент, който подпомага упоритата ви работа и отдаденост във фитнеса. Tази закуска може да предложи още много освен високо съдържение на протеин... 

Чоризото има лоша слава поради по-високото си съдържание на мазнини, но знаете ли, че този пикантен колбас е пълнен с витамини и минерали, които всъщност помагат за изграждането на мускули и загубата на мазнини? 

Чоризо колбасът всъщност е богат източник на витамин В12 (необходим както за преработката на мастни киселини, така и на аминокиселините), селен (помага за производството на хормони от щитовидната жлеза) и тиамин (от съществено значение за преработката на въглехидрати). 

И не забравяйте нахута. Това богато на хранителни вещества бобово растение, с високо съдържание на фибри, е богато и на нишестени въглехидрати за бавно освобождаване на енергия, което е перфектното гориво за вашия ден. 

Пикантен сладък картоф с чоризо 

Порции: 4 

Съставки 

  • 500 г сладки картофа 
  • 1 с.л. Кокосово олио 
  • ½ червен лук (добре нарязан) 
  • 200 г нахут от консерва (прецеден) 
  • 150 г чоризо или панчета (нарязан на 1 см кубчета) 
  • ½ ч.л. морска сол 
  • ½ ч.л. черен пипер 
  • 4 средно големи яйца от щастливи кокошки 
  • Шепа нарязани халапеьос 

Метод на приготвяне  

  1. Обелете сладките картофи и ги нарежете на кубчета от 2 см. Сложете кубчетата в тиган и залейте с вода, след което оставете водата да заври. След като заври, отцедете и оставетеза 2-3 минути, за да се махне парата. 
  2. Докато чакате, добавете кокосовото масло в тиган на средна до висока температура. След като се разтопи, добавете нарязания лук и чоризо/панчетата и запържете за 3-4 минути, като разбърквате от време на време.
  3. След това намалете котлона до средна степен и добавете сладките картофи, нахута, чушките халапеньос, морската сол и черения пипер. Намачкайте ги малко и ги запържете за 8-10 минути, без да ги разбърквате, докато дъното стане хрупкаво. 
  4. След като стане хрупкаво, направете 4 малки кладенчета и добавете яйцата. Покрийте тигана с капак и гответе 2-3 минути, докато яйцата се сварят, но жълтъкът все още е сревнително течен (можете да готвите по-дълго, ако харесвате добре сготвените жълтъци). 
  5. Отгоре можете да добавите допълнителни чушки халапеньо и сервирайте. 
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein