Отидете в начална страница
recipes

3 бързи и лесни рецепти

3 бързи и лесни рецепти
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

За вкусните ястия не винаги трябва да имате фантазии, знаете ли. Вкусните ястия не винаги изискват цял списък изискани съставки. С тези готварски рецепти от шкафа, ние ще ви помогнем да направите нещо бързо и лесно с няколко основни неща, за които сме почти сигурни, че вече имате в кухнята си. И дори да не го направите, със сигурност няма да се налага да ги търсите лутайки се по пътеките в супера. Те може да са прости, но ние гарантираме, че всички те ще бъдат на място, като вкусна и изпълваща храна за вечеря.

1. Сладки картофи с люти чушки Опитайте да смесите нещата със стандартния лют червен пипер в тази вкусна вегетарианска алтернатива. Наситена с аромат, това е истинска купа с комфортна храна, повярвайте ни. Ако ви харесва по‐горещо, опитайте да добавите и пресен лют червен пипер. Чувствате се снизходителни? Уверете се, че сервирате с щедро поръсен настърган кашкавал. За 4 порции

Съставки • 2 ч.л. кокосово масло • 1 червен лук (нарязан) • 2 скилидки чесън (наситнен) • 600гр сладък картоф (обелен и нарязан на кубчета) • 1 ч.л. лют червен прах / люспи • 2 ч.л. кимион • 1 консерва фасул (изцеден) • 2 ч.л. соев сос • 150 мл вода • 2 супени лъжици доматено пюре • Сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне 1) В голям тиган загрейте кокосовото масло на среден огън. Добавете червения лук и чесън, след което запържете за няколко минути. 2) Добавете кубчетата сладък картоф и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре, след това налейте водата, покрийте тенджерата с капак и оставете да къкри за 30 минути. 3) Сега добавете лютия пипер на прах /люспи и кимиона, разбъркайте подправките и след това отново покрийте за 5 минути. 4) Извадете капака и намажете сладкия картоф с пюре до гладка и без бучки смес. Добавете зеления фасул, соевия сос и доматеното пюре и разбъркайте, докато всичко се комбинира. Поставете капака и оставете да къкри за още 5 минути, само за да се затопли боба. 5) Разбъркайте окончателно и след това сервирайте с листа на салата. Хранителна информация за порция Калории Белтъци Въглехидрати Мазнини 221 7.6g 39.2g 3.1g

2. Омлет по испански Скромният омлет е само едно от онези невероятни ястия, които лесно се пренебрегват, но могат да се смятат след време за супер бързо и удовлетворяващо ядене. Тази проста рецепта е също чудесен начин да използвате всякакви остатъчни вегета, които имате ‐ просто ги хвърлете в сместа, след като картофите са сварени. За 4 порции

Съставки • 2 супени лъжици зехтин • 1 лук (нарязан на ситно) • 300 г пресни картофи (нарязани) • Сол и черен пипер на вкус • 6 яйца (бити) • различен зеленчук 1) В голям тиган загрейте олиото. Добавете лука, разбъркайте добре и оставете да се готви няколко минути. 2) Сега добавете резените картофи и разбъркайте, за да сте сигурни, че те са равномерно покрити с масло. Подправете със сол и черен пипер на вкус, след това покрийте с капак и гответе за 15 минути. 3) Веднъж приготвена, добавете всеки остатъчен зеленчук от хладилника, който може да използвате! Говориме например за кейл, но чушките и гъбите също са страхотни. Разбъркайте, сменете капака и оставете да се готви за няколко минути (само за да изсъхне). 4) Внимателно махнете тигана от котлона и изсипете всичко в голяма купа с разбитите яйца. Разбъркайте добре с шпатула или лъжица, за да сте сигурни, че всичко е добре комбинирано. 5) Загрейте още една чаена лъжичка зехтин във вашия тиган, след което изсипете сместа за омлет в тигана. Покрийте с капака и гответе за 5‐10 минути на среден огън. 6) Махнете капака и използвайте голяма чиния за вечеря, за да покриете горната част на тигана. Внимателно обърнете тигана, така че омлетът да падне в чинията, след това заменете тигана на котлона и плъзнете омлета обратно в тенджерата с готвената страна нагоре. Покрийте отново и гответе още 5‐10 минути от тази страна. 7) Изсипете омлета върху чиния и нарежете на парчета. Сервирайте със салата и се наслаждавайте!

3. Задушено яйце с нахут Изпълнен с вкус и топлина, няма да ви се налага да чакате дълго, за да се насладите на тази възхитителна яхния с нахут. Това е многофункционално ястие, което е чудесно само по себе си с малко хрупкав хляб, или ако е след нещо по‐обилно, сервирайте с ориз или киноа отстрани. За 4 порции

Съставки • 2 супени лъжици зехтин • 2 лука (нарязани на кубчета) • 3 скилидки чесън (наситнен) • 2 лъжички нарязани домати • 2 лъжици нахут (отцеден) • 1 ч.л. пушен червен пипер • 2 ч.л. кимион • 1 ч.л. чили на прах • 100 гр зеле (нарязано) • Сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне 1) В голям тиган загрейте маслото. След това добавете лука и чесъна, като пържите няколко минути. 2) Добавете паприка, кимион и лют червен прах и разбъркайте добре, за да покриете равномерно останалите съставки. 3) Добавете нарязаните домати, овкусете със сол и черен пипер на вкус и след това дайте добра смес, за да комбинирате всичко в тигана. Покрийте с капака и оставете да къкри 15 минути, за да се сгъсти. 4) След това добавете отцедения нахут и нарязаното зеле, като ги разбъркате. Сменете капака и оставете да къкри за още 15 минути, за да се свари нахутът и да се извари. 5) Разбъркайте добре и след това изсипете в купички, за да се насладите! Сервирайте с чеснов хляб, за да допълнете тази супер домашна и вкусна храна.

Гладни сте за още? Изпробвайте следващите рецепти в блог страничката

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein