Отидете в начална страница
recipes

3 рецепти за вкусни пица ролца

3 рецепти за вкусни пица ролца
Lauren Dawes
Сценарист и редактор3 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Увийте любимите си съставки за пица в нашите вкусни, меки и тестени рулца. Те са идеални за обяд или  бърза закуска по всяко време на деня и са перфектния размер мини пици за потапяне в любимия ви дип или сос. Всичко, от което се нуждаете, е малко готово тесто за пица, настърган кашкавал и каквито екстри ви харесат! Направихме три лесни рецепти за вас, а те са - класически пеперони, вегетариански или барбекю с пиле. Въпреки това тази рецепта ще сработи с всяка от любимите ви съставки. Въпреки че ние сме абсолютно против ананасът.   

Порции 6

Съставки

Класически пеперони: 
  • 1 готово тесто за пица 
  • 200 г доматен сос (пасата)
  • 50 г нискомаслена моцарела (настъргана) 
  • 50 г пеперони 
Вегетариански: 
  • 1 готово тесто за пица
  • 200 г доматен сос (пасата)
  • 50 г нискомаслена моцарела (настъргана)
  • Шепа спанак
  • 1 пипер (нарязан)
  • Шепа гъби (нарязани)
  • 1 червен лук (нарязан)
Барбекю пиле: 
  • 1 готово тесто за пица 
  • 2 с.л. Сос без захар (барбекю) 
  • 50 г нарязано пилешко 
  • 1 червен лук (нарязан) 
  • 50 г чедър с ниско съдържание на мазнини (настърган) 

Начин на приготвяне

  1. Загрейте фурната до 200°C и сложете хартия за печене на дъното на подходяща тава. 
  2. Първо, разточете тестото за пица, така че да покрива парчето хартия за печене. След това намажете с доматен сос или със сос барбекю без захар, в зависимост от вида пица, който правите. 
  3. Разпределете заливките равномерно върху основата, поръсете с настърган кашкавал и след това внимателно с пръсти навийте тестото, така че всички заливки да останат от вътрешната страна. 
  4. Нарежете разточеното тесто за пица на малки парчета. Стремете се да получите 6 парчета с еднакъв размер от една пица и след това поставете всяко парче върху тавата за печене.
  5. Печете 12-15 минути, докато тестото стане златистокафяво и кашкавалът се разтопи. 
  6. Оставете да се охлади за няколко минути и след това сервирайте с много сос без захар! 
*Внимавайте, когато отхапете - кашкавалът може да е много горещ отвътре! 
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein