Отидете в начална страница
recipes

Вкусно пиле „Алфредо“ – рецепта за здравословна паста

Вкусно пиле „Алфредо“ – рецепта за здравословна паста
Lauren Dawes
Сценарист и редактор3 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Пиле „Алфредо“ е любимата за всяко домакинство рецепта, като подходяща храна от най-висок клас.

С тази лесна за изпълнение рецепта персоналният треньор и онлайн фитнес инструктор, Джес Лейла, споделя своя здравословен прочит на това класическото ястие.

Като заместите тежката сметана, която е ключова част от пиле „Алфредо“, незабавно намалявате калориите и съдържанието на мазнини в това ястие, но за да запазите вкуса използвайте сос, който включва пилешки бульон, обезмаслено мляко и малко брашно, за да се сгъсти .

Придържането към диета не означава да пропускате ястията, които обичате!

За две порции
Продукти:
  • 2 пилешки гърди (на кубчета)
  • Нискокалоричен спрей за готвене от тиквено масло
  • Сол, черен пипер
  • 1 ч.л. подправка с чесън и билки
  • 120 г паста - пълнозърнесто пене
  • Кубче бульон от пилешко месо (разтворено във вода)
  • 50 мл обезмаслено мляко
  • 1 супена лъжица обикновено брашно
  • 200 гр спанак
  • сирене пармезан
Начин на приготвяне:

1) Първо, загрейте малко тиквено масло за готвене /спрей/ в тиган и добавете парченцата пилешки гърди. Подправете със сол и черен пипер и гответе, докато станат от розово до златисто кафяво.

2) Междувременно сварете вода, за да започнете да готвите пастата си. Добавете врящата вода към тиган със сос с тестените изделия и следвайте инструкциите на опаковката (обикновено гответе 12-15 минути).

3) След като пилето се сготви докрай, оставете настрана. В същия тиган започнете да правите соса, като добавите пилешкия бульон заедно със супена лъжица брашно. Разбърквайте непрекъснато, за да премахнете бучките и след това добавете млякото. Продължавайте да бъркате соса на умерен огън, за да може да се сгъсти.

4) Добавете подправка от чесън и билки и спанака. Разбъркайте соса и оставете спанака да омекне.

5) Отцедете варените си макарони и след това ги добавете в тигана със соса си, заедно с варените пилешки парчета. Смесете всичко добре, така че всичко да се комбинира.

6) Сервирайте в купички и поръсете с пармезан.

 

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein