Отидете в начална страница
training

5 съвета за спазване на новогодишните решения 

5 съвета за спазване на новогодишните решения 
Shannah Hatch
Писател и експерт3 години Ago
Вижте профила на Shannah Hatch

Наближава края на януари. Независимо дали месецът е изминал бързо за вас или се е проточил, някои от обещанията или целите, които сте си поставили на нова година, може да се отложили.

Не се чувствайте зле, ако мотивацията ви намалее. Ние сме готови да се обзаложим, че донякъде всички се преминават през подобен период. Това не означава, че трябва да се откажете, дори и да сте отложили  планираните цели няколко пъти. Вероятно просто трябва да си върнете малко от онази оптимистична, амбициозна новогодишна енергия. За щастие ние знаем как да ви помогнем да направите точно това! Тук сме, за да ви помогнем да рестартирате  мечтите си и вашите новогодишни цели, с 5 съвета за поддържане на мотивацията за взетите от вас решения.

1)Отбележете напредъка си до момента

Понякога, когато си поставим една цел, е лесно да не помислим какъв би бил процеса по достигане на крайната цел. Може да  почувствате, че не сте успели, докато не постигнете огромната цел, която сте си поставили. Докато не клекнете със 100 кг или не избягате 5 000 км.

Този начин на мислене напълно пренебрегва целия ви напредък, постигнат по пътя към целта. За да сте сигурни, че сте по-внимателни към стойността, която пътуването носи, запишете всичко, което сте постигнали досега, дори ако изглежда незначително.

Да приемем, че целта ви е била да медитирате всеки ден. Може би сте медитирали само няколко дни,  запишете го - почти сме сигурни, че ще бъде повече от миналата година! Отразявайте и ценете общия си напредък.

3)Не забравяйте защо си поставяте целите

Лесно е да забравите защо изобщо сте си избрали определена цел, когато се сблъскате в няколко препятствия по пътя към нея. Може би сте си поставили за цел да ставате в 7 часа сутринта всеки ден. Но когато алармата се включи, вие удобно забравяте защо изобщо сте си поставили тази цел. Всички сме го правили и е важно да не се обвинявате за това.

Също така е важно да си припомните защо сте си поставили тази цел. Може би сте решили да ставате всеки ден в 7 часа сутринта, защото не искате да бързате сутрин. Помислете последователно за тези причини и скоро няма да се  налага да си спомняте, защото всичко ще се случи естествено.

4)Помолете за помощ

Ако наистина се мъчите да бъдете отговорни, помолете приятел или член на семейството за помощ. Това може да бъде под формата на присъединяване към целите ви или просто да ви напомня всеки ден.

Дори само да информирате околните за едно ново предизвикателство, което започвате, или цел, към се стремите, ще ви накара да  се почувствате по-отговорни. Поискайте от близките си да ви напомнят всеки ден или ги помолете редовно да питат как върви вашият напредък.

5)Научете се от постигнатото досега

Помислете за това как сте изпълнявали целите си досега и какво е работило за вас и какво не. Може би сте искали да тренирате всяка сутрин, но не успявате да ставате навреме. Можете да помислите над това и да се поучите от него. Това означава да преместите тренировката си в различно време на деня, за да е удобно за вас да изпълните целта си.

Ако някаква част от пътуването към целта, която сте си поставили на нова година не работи за вас, опитайте се да не се отказвате изцяло от целта, а се адаптирайте и намерете друг начин да я накарате да проработи.

Заключение

Най-важното е да не бъдете твърде разочаровани от себе си или обезсърчени, когато постигането на вашите цели не върви съвсем по план. Имайте търпение и вяра в пътуването към целта си и не очаквайте твърде много твърде рано.

Уведомете приятелите и семейството си какво се опитвате да постигнете и ги оставете да ви подкрепят. Най-важното е да забелязвате и да се гордеете с напредъка, който сте постигнали до момента, не отписвайте никакъв успех,  независимо колко голям или малък е той.

Празнувайте всяка победа и се наслаждавайте на процеса!

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Shannah Hatch
Писател и експерт
Вижте профила на Shannah Hatch
Сана Хач започва кариерата си в областта на храненето, след като посещава семинар на 'Farm to Fork'. В момента работи като диетичен работник, осигуряващ хранителни насоки и подкрепа в NHS. Преди това тя е работила за създаването на нови хранителни продукти и добавки. Най-приятният й опит в обучението включва засенчване на други здравни специалисти и присъствие на разговори по редица въпроси като връзката между нашата диета, женските хормони и спорта. Сана е участвала в много доброволчески възможности, включително работа с банки за храни, водещи семинари за спортно хранене и участие в пробни проучвания. Тя се надява да продължи да прави разлика в индустрията, като обучава и си сътрудничи с други, за да насърчи доброто хранене.
myprotein