Отидете в начална страница
Nutrition

Най‐добрите здравословни закуски, които да задоволят всеки апетит

Най‐добрите здравословни закуски, които да задоволят всеки апетит
Evangeline Howarth
Писател и редактор4 години Ago
Вижте профила на Evangeline Howarth

Всички търсим начини да поддържаме настроението си в момента и много от нас гледат с копнеж в хладилника за това. Ако сте били непрекъснато на вашия лаптоп през цялата седмица, може би ще очаквате с нетърпение уикенда. Но как да го запълните? Като си направите вкусни закуски за почивка, разбира се! Ето някои от нашите топ предложения..

Бананов сплит

Самоизолацията ви стресира? Бананите осигуряват идеалното количество въглехидрати с бавно освобождаване, за да ви заредят за дълги филмови маратони. Това означава, че е по‐малко вероятно да посегнете към бисквитената кутия 20 минути след закуска. Плюс това, колкото подълго оставите банан да узрее, толкова по‐сладък ще стане той ‐ перфектен, ако търсите и нещо за задоволяване със сладост. Просто нарежете банана на половина по дължина и напълнете с гръцко кисело мляко, пресни плодове (обичаме малини!) И ядки.

Гурме плато

Това не е само за ценители на скъпа и висококачествена гама продукти. Всеки може сам да си приготви или да изненада любим човек с този поднос на удоволствието, който същевременно е чудесен начин да консумирате протеин, макронутриент, който ви кара да се чувствате пълноценни и заситени за по-дълго. Шунката и сиренето са две от основните съставки, като естествено осигуряват всичките девет незаменими аминокиселини за изграждане и възстановяване на мускулите. Поднесете тези храни с високо съдържание на протеин в комбинация със селекция топъл хляб, сирена, домати, късчета плодове или маслини.

Ягоди потопени в шоколад

Освен че са красиво естетични и живи на цвят, тези естествено сладки плодове са добър източник на фибри, витамин С и манган. Потапянето на ягодите в тъмен шоколад не само ще ви помогне да превърнете престоя си в романтично бягство, но и ще осигури няколко основни минерала. Шоколадът с висок процент какао е зареден с желязо, което е необходим компонент на кръвта ни, държейки умората в изолация ‐ ние знаем колко изтощително може да бъде цялото това стоене в къщи.

Пуканки

Пуканките обикновено се свързват с киното, което е идеално за вашето домашно пребиваване! Пресъздайте любимо забавление у дома, като извадите тези пукнати ядки, овкусите ги с малко сол или малко подправки. Тези може да са с малки размери, но са мощност от полифеноли, антиоксиданти, които добавяме към нашата защита срещу вредни заболявания. Бонус точки, ако комбинирате пуканките с ядки, парченца тъмен шоколад или малка шепа сушени плодове, за да създадете свой собствен вкусен микс.

Малки енергийни топки с фъстъчено масло

Изработването на ваши собствени енергийни топки е не само забавно занимание, с което да се забавлявате по време на престоя си у дома, но е и чудесен начин да проявите творчество с цялата храна в шкафа си. Има огромен набор от рецепти, за да създадете свои собствени домашни енергийни топки, така че защо да не намерите такава с нашето фъстъчено масло? Две супени лъжици фъстъчено масло могат да осигурят 8 гр протеин, както и добра порция здравословни мазнини, за да подсилите здравето на сърцето си. За допълнителна полза, опитайте се да си купите натурално фъстъчено масло, което се прави чисто само с фъстъци и щипка сол. Разгледайте и някои от нашите любими рецепти за протеинови топки.

Замразено кисело мляко

Транспортирайте вкусовите си рецептори до слънчева Италия, като смесите естественото кисело мляко с шепа плодове (замразениео действат добре, но пресни е по‐добре) и капчица мед или захар. Или замразете във формичка или разбъркайте в пластмасов съд, замразете и изсипете в купички за сервиране. Натуралното кисело мляко печели аплодисменти, що се отнася до храненето. Този млечен продукт осигурява витамин В12 за поддържане на имунната система и добив на енергия, витамин В2 за подпомагане на нервната ни система и калций за поддържане на здрави кости и зъби, без да броим съдържанието на протеин или пробиотичен фактор на този силен продукт.

Помнете: Предоставихме ви само няколко примера за храни, които ще ви подхранват през онези часове, в които сте погълнати от книга, филми или тренировки, но това е идеалният момент да проявите творчество в кухнята и да експериментирате. Придържането към храна, която е възможно най-естествена, като същевременно ви поддържа заситени, ще ви помогне да следите своите фитнес цели по време на престоя си у дома.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Evangeline Howarth
Писател и редактор
Вижте профила на Evangeline Howarth

Еванджелин участва в състезателните спортове още от ранна възраст. Tя разбира значението на правилното хранене за подхранване на екстремни и издръжливи спортове, особено поради опита си в Team GBR Squads и капитан и треньор на нейния първи университетски екип.

В свободното си време Еванджелин обича да тича - особено маратони. През уикендите ще я намерите да се занимава с водни спортове или алпинизъм. Любимите ѝ вечери са прекарани в HIIT сесия или клякания във фитнеса, преди да се глези с някаква пикантна храна и тон зеленчуци - yum! Научете повече за опита на Evie тук.

myprotein