Отидете в начална страница
recipes

Шоколадов чийзкейк с 3 съставки 

Шоколадов чийзкейк с 3 съставки 
Lauren Dawes
Сценарист и редактор2 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Няма да повярвате колко лесна e тази рецепта за шоколадов чийзкейк и в същото време толкова вкусна.  

Тя има само три съставки, а с нея ще ориготвите лесно вкусен шоколадов чийзкейк от @healthy_floflo. Той е перфектен за моментите, когато много ви се хапва нещо сладко.  

За да направите вкуса по-богат можете да поставите чийзкейка в тава и след това да я сложите в друга йенска тава с малко гореща вода в нея, преди да ги поставите във фурната (както е показано в клипа). Това ще помогне на чийзкейка да се изпече бавно и равномерно. Резултатите определено ще са добри.   

Порции 4 

https://youtu.be/OUwW0IBK6Vw

Съставки 

  • 1 Шоколад за готвене 
  • 100 г нискомаслено крема сирене  
  • 3 яйца 
 

Метод на приготвяне 

  1. Загрейте фурната на 150°C. 
  2. Първо, нарежете шоколада на малки парчета и го разтопете в купа на водна баня. Добавете крема сиренето към разтопения шоколад и разбъркайте добре докато се смесят.   
  3. След това, разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Добавете жълтъците един по един към шоколадовата смес и разбъркайте до получаването на гладка смес.  
  4. Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към шоколадовата смес. Това трябва да стане постепенно. Прибавяйте само по 1-2 лъжици наведнъж. Разбъркайте с леки движения от дъното на купата нагоре, докато се смесят съставките.  
  5. Изсипете сместа в тава за печене (в тази рецепта е използвана 16-сантиметрова тава). След това я сложете в друга тава (йенска, ако имате), в която предварително се сложили гореща вода (както е показано в клипа). Внимавайте горещата вода да е малко, за да не се разлее или да се смеси с течността в тавата.  
  6. Изпечете за 20 минути, след това изключете фурната, но оставете чийзкейка вътре за още 15 минути. След като е готов, извадете го от тавата и го оставете да се охлади преди да го поръсите с пудра захар.   
 

Хранителна информация

Калории201
Общо мазнини14g
Общо въглехидрати10g
Протеин4g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein