Отидете в начална страница
recipes

5 прости начина да се почувствате по-здрави след нездравословно хапване

5 прости начина да се почувствате по-здрави след нездравословно хапване
Shannah Hatch
Писател и експерт4 години Ago
Вижте профила на Shannah Hatch

Великден дойде и си отиде и всички ние се връщаме към някаква (останете у дома) реалност. Дойде време, когато много от нас желаят да променим броя на великденските яйца, които сме изяли през последните 24 часа. Въпреки че няма нищо лошо в снизхождението, знаем, че много от вас имат фитнес цели, които бихте искали да постигнете през това лято. Без значение колко пъти си затворите очите и си повторите наум: „Иска ми се да бях спасил последното шоколадово зайче“, няма магическа корекция, която да върне времето или погълнатите калории.Не се страхувайте, ние сме тук, за да ви предоставим мъдрост как да се почувствате по-здравословни само с пет прости стъпки, за да можете да се върнете на път, независимо дали това е с контролирането на вашите макроси, движението чрез домашни тренировки или сред природа.

1. Намалете шоколада Тази първа стъпка може да ви изненада, но не съветваме да изрежете шоколада напълно. Премахването на целия шоколад от диетата ви вероятно ще ви накара да жадуватеоще повече за сладки храни , отколкото преди Великден. Разбира се, ако наистина смятате, че е най-добре да го елиминирате от диетата си, тогава не се колебайте да активирате волята си. Ние просто казваме, че не е нужно да спирате напълно да ядете шоколад. Защо не опитате да запазите жаждата си за сладко в дните ,в които сте консумирали по-малко калории и така спокойно можете без вина да го впишете в менюто си.

2. Съсредоточете се върху пълнозърнестите храни Терминът „пълнозърнест продукт“ се отнася до зърното, използвано в цялата му форма, включително външния слой, вътрешния слой и нишестения слой. Обикновено тези зърна са с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на GI, което означава, че ще ви накарат да се чувствате сити за по-дълго, защото енергията се отделя бавно в кръвта ви. Как това ви помага да се чувствате по-здрави? Чувството за ситост за по-дълго трябва да ви накара да спрете и да помислите дали наистина имате нужда от това шоколадово яйце или търсите емоционален комфорт чрез храната или от скука.

3. Спете Спомняте ли си дните, в които преди лягане бяхте стресирани в леглото, че на следващата сутрин трябва да ставате в 6 часа ? Може да изглежда като отдалечен спомен, тъй като животът не е един и същ за много от нас напоследък, но няма причина, поради която не можем да адаптираме режима си за спокоен сън, както сме адаптирали работния си модел. Измислете режим на сън, който се вписва в новия ви график и се придържайте към него, все пак в момента притежаваме много повече време за тази активност отколкото в предишната ни рутина, така че без оправдания! Няма да отнеме много време, преди да се почувствате по-здрави и по-заредени с енергия, сънят е здраве.

4. Упражнения Ако вече сте добре запознати с кардио сесиите, тогава знаете, че не сте гладни веднага след тежка сесия. Вероятно не е първото нещо, което ви идва на ум, когато мислите за ползите от упражненията (мечтаем за протеиновите палачинки, с които ще се заредим след нея), но упражненията могат да действат с обратен, ползотворен ефект като потискат апетита. Не само потискането на апетита ви прави упражнението толкова чудесен начин да се чувствате по-здрави, но и мускулите ви се отпускат , а нивото на ендорфин се покачва, което съшо допринася за добро настроение Упражнението не е дейност, която трябва да се разглежда като наказание, а напротив това е цяло постижение. Вашето тяло ще ви благодари, след като движите тялото си по какъвто и да е начин, който ви прави щастливи. Така че, спрете да се притеснявате за това, което сте направили през уикенда и започнете да се наслаждавате на това, което правите в момента.

5. Пийте повече теяности Шест до осем чаши течност на ден пази всеки лекар далеч! Това може да не е официален лозунг и може би сме го измислили (ние сме начинаещи поети, знаем), но медицинските лица съветват минимум шест до осем чаши течност на ден във Великобритания. Не само поддържането на приема на течности ще ви накара да се почувствате по-малко гладни - лекото обезводняване може да се появи като глад - но и ще се почувствате по-здрави, тъй като водата е една от жизнените потребности, за да поддържаме телата си здрави и да функционират правилно.

В заключение: Тези съвети могат лесно да бъдат включени в начина ви на живот , независимо дали решите да започнете постепенно или да включите всичко опоменато накуп. Важното е да не се отказвате и с малко дисциплина да преследвате целите си!

Shannah Hatch
Писател и експерт
Вижте профила на Shannah Hatch
Сана Хач започва кариерата си в областта на храненето, след като посещава семинар на 'Farm to Fork'. В момента работи като диетичен работник, осигуряващ хранителни насоки и подкрепа в NHS. Преди това тя е работила за създаването на нови хранителни продукти и добавки. Най-приятният й опит в обучението включва засенчване на други здравни специалисти и присъствие на разговори по редица въпроси като връзката между нашата диета, женските хормони и спорта. Сана е участвала в много доброволчески възможности, включително работа с банки за храни, водещи семинари за спортно хранене и участие в пробни проучвания. Тя се надява да продължи да прави разлика в индустрията, като обучава и си сътрудничи с други, за да насърчи доброто хранене.
myprotein