Отидете в начална страница
recipes

Високопротеинови рецепти за закуска | 6 вкусни идеи

Високопротеинови рецепти за закуска | 6 вкусни идеи
Lauren Dawes
Сценарист и редактор3 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Тези високопротеинови рецепти за закуска са идеалният начин да си набавите енергия за целия ден, започвайки със силно начало.

Събрахме някои от нашите любими идеи за закуска, които можете да изпробвате - независимо дали сте любители на купа със сладолед, искате да се подсилите с витамини или сте привърженик на манията със зърнени палачинки, която завладя интернет в последно време.

Получаването на добро количество протеин с първото хранене за деня е чудесен начин да се настроите за успех. Протеинът е ключов макронутриент, необходим за поддържане и растеж на мускулите, така че той е особено важен за всяка тренировъчна цел. Освен това, той също забавя храносмилателния процес, като ви помага да се чувствате заситени и удовлетворени за по-дълго време, след като хапнете. Това е идеално, ако се опитвате да намалите междинните хранения.

Вижте нашите рецепти:

 

Тези коктейли са сладък и прост начин да започнете сутринта - богати на протеини и изобини на основни витамини и минерали.

1.Високопротеинови смуутита - 3 рецепти

Тук ще откриете три от любимите ни вкусови комбинации - първо, класическият „ банан с ядки“, който е просто неоспорим фаворит и трябва да бъде изпробван от всички.

Не забравяйте да замразите банана преди да го добавите към останалите съставки, тъй като той прави сместа супер гъста и кремообразна. Преминете от обикновеното фъстъчено масло към нашето фъстъчено масло на прах, което ще ви донесе и 70% по-малко мазнини.

Следва „боровинкова експлозия“, благодарение добавката с органична спирулина на прах, натурален екстракт, който е с високо съдържание на протеини, фибри и много основни витамини.

И най-накрая, „веселата ягода“, която е нашата вкусна рецепта за протеиново смуути - високопротеиновата добавка съдържа и много фибри, в допълнение към витамини и минерали.

За да назовем само няколко, тя осигурява витамин А, В6, В12, С, D, Е и К, заедно с калций, магнезий, желязо, цинк и мед - всичко това в една порция.

Продукти:

За банановото смуути с ядки:

За "боровинкова експлозия":

За "веселата ягода":

Начин на приготвяне:

1) За всеки шейк просто добавете съставките в блендер и пасирайте, докато сместа се комбинира напълно в гъста, гладка течност.

2) Налейте в чаша и се насладете веднага!

2. 3 начина за приготвяне на протеинова закуска с ядки

Може да е рецепта от старата школа, но понякога просто не можеш да надминеш класическа протеинова закуска. Но тези вкусни рецепти ще ви докажат, че можете да бъдете истински креативни и да експериментирате с нови аромати и гарнитури.

Протеинови овесени ядки

Когато е тъмно и студено сутрин, една хубава гореща купа с овесени ядки е точно това, което ви е необходимо, за да започнете деня си и да се чувствате сити до обяд.

Ако вече сте решили да не закусвате, защото си е омръзнало да приготвяте и ядете едно и също нещо ден след ден, най-вероятно е време да преосмислите това. Нийл Къркланд е тук с 3 вкусни начина да превърнете овесената каша в нещо, за което си струва да станете от леглото.

Продукти:

За овесената каша:За фъстъченото масло и боровинките:
  • 1 мерителна лъжица Impact Whey Protein (чист суроватъчен протеин с вкус на ванилия)
  • 15 гр фъстъчено масло
  • 50 г боровинки
  • 1 супена лъжица кленов сироп
Шоколад с портокал:Банан с бадемово масло:
  • 1 мерителна лъжица Impact Whey Protein (чист суроватъчен протеин с вкус на ванилия)
  • 1/2 банан (нарязан)
  • 15 гр бадемово масло
  • 1 супена лъжица чипс от бял шоколад
  • 1 ч.л. пчелен мед

Начин на приготвяне:

  1. Първо смесете овесените ядки и прясното мляко в купа. Разбъркайте и след това сложете в микровълнова за 2 минути.
  2. Когато приключите, извадете овесената каша от микровълновата и оставете да се охлади за 30 секунди, преди да добавите една мерителна лъжица протеин.
  3. След това, добавете желаните гарнитури и се наслаждавайте!
3. Вкусни, протеинови палачинки

Тази рецепта ще преобрази вашата закуска с палачинки, доверете ни се. Забравете стоенето над горещия тиган, чакайки се да получи перфектната палачинка – приготвянето на нашите тънки палачинки в тиган е едно лесно и забавно.

Всичко, което трябва да направите, е да приготвите обикновен смес за палачинки и да проявите креативност с гарнитурата. Ние обичаме класическата гарнитура с ягоди и боровинки - но няма нищо, което да ви спре да измислите свои собствени вариации. Може би сте по-скоро човек, който предпочита шоколадов чипс и банан?

Вместо да се стресирате докато готвите и се опитвате да създадете куп перфектни палачинки с правилните размери, просто оставете фурната да свърши работата вместо вас.

Най-добрата част от този начин на приготвяне на палачинките е, че това той е бърз и ще получите няколко порции от сместа за палачинки. Тя е идеална, ако искате да я използвате веднага, за да посрещнете вашите приятели и семейство нагости или може да съхраните палачинките в херметичен контейнер в хладилника за по-късно.

Ще се запазят до 5 дни, така че закуската ви е гарантирана за всеки ден от работната седмица. Също така лесно можете да ги претоплите в микровълновата или фурната.

Продукти:

  • 3 яйца
  • 3 мерителни лъжици Impact Whey Protein (чист суроватъчен протеин с вкус на ванилия)
  • 300 мл прясно мляко
  • 200 г обикновено брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 150 г ягоди (нарязани)
  • 150 г боровинки

Добавки по избор:

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната си до 220 ° C.
  2. Разбийте яйцата в голяма купа за смесване. След това добавете млякото и разбийте отново, за да се смесят.
  3. След това добавете брашното, бакпулвера и белтъците в купата. Разбийте добре, докато получите гладко тесто.
  4. Изсипете тестото за палачинки в тава, покрита с хартия за печене. Използвайте шпатула или гърба на лъжица, за да разпределите цялата смес равномерно в тавата.
  5. Сега поставете гарнитурата си върху тестото за палачинки. Предлагаме ви плодово комбо от ягоди нарязани на тънко и боровинки, но можете да проявите креативност и да използвайте любимите си съставки.
  6. Печете за 15 минути, или до златисто кафяво.
  7. Нарежете на квадратчета и им се насладете веднага, или съхранявайте в хладилника в запечатан кутия за храна до 5 дни.
4. 2 начина за приготвяне на закуска - високопротеинови барчета

Използват се само 4 съставки за приготвянето на тези барове. Т са идеалното решение за закуска в движение. Ако сте от типа хора, които не могат да отделят достатъчно време за хранене у дома, тези високопротеинови барчета са идеални за хапване на крак или в движение. Вземете ги със себе си, за да сте сигурни, че тялото ви получава нужните хранителни вещества сутрин.

Ние предлагаме супер лесни рецепти като тази, за да ви помогнем да продължите със здравословните, пълноценни закуски, които могат да се направят само с шепа натурални съставки.

Тези барове с ядки и горски плодове са идеални за всяко време на деня - независимо дали са за бърза закуска, вкусно лакомство за почивката ви със сутрешното кафе или нещо сладко, което да похапнете следобеда.

Продукти:

За барчета с ядки:
  • 130 г бадеми (нарязани)
  • 130 г кашу (нарязано)
  • 25 г сусамови семена
  • 50 г мед
За барчета с плодове:

Начин на приготвяне:

1) Смесете всички съставки в голяма купа, докато се комбинират напълно.

2) Изсипете сместа в тефлонова тава за печене и използвайте гърба на лъжица, вилица или шпатула, за да я натиснете надолу сместа до получаването на равен, гладък слой.

3) Замразете за няколко часа или за една нощ. След това извадете и нарежете на няколко барчета.

4) Насладете се веднага или съхранявайте в херметичен контейнер за храна в хладилника до 5 дни.

5. Протеинова пълнозърнена палачинка

Да, зърнените култури получиха сериозен ъпгрейд. Гарантираме ви, че ще мислите за тази купа с палачинки през останалата част от деня, след като я опитате.

Найл Къркланд изобщо не си губи времето, когато предлага тази по-здравословна версия на палачинките, направена от пухкаво тесто с банан и лъжичка суроватъчен протеин от ванилия, това е и вкусен начин да увеличите приема си на протеини.

Той също така е направил най-разумния избор и ги е полял обилно с нашия сироп без захар, който е с идеалните нула въглехидрати, нула грама захар, Той е нулевата алтернатива на сладкото, с която няма да нарушите диетата си.

Това наистина е лакомство за закуска, за което ще мислите през целия ден, идеално за офиса.

Направете ги сега!

Продукти:

За сервиране:

• Парченце масло (по избор)

• Сироп без захар

Начин на приготвяне:

  1. Първо, разбийте съставките за палачинките в блендер.
  2. След това загрейте тигана за пържене с незалепващо покритие на слаб огън и внимателно добавете една чаена лъжичка от сместа за палачинки. Повторете това (ще трябва да готвите палачинките си на няколко партиди, за да използвате целия микс). Можете също така да използвате малка партида и запазите сместа за следващия ден.
  3. Пържете по 2 минути от всяка страна, преди да обърнете палачинката.
  4. Сервирайте зърнената си палачинка с парченце масло (по желание) и много сироп без захар.
6. 3 купи витаминозно смуути

Какъв по-добър начин да започнете деня си от приема на основните витамини и минерали? Тези купички смуути не само изглеждат абсолютно невероятно, но и са чудесен начин да си набавите важни хранителни вещества, които могат да ви помогнат да бъдете здрави.

Тези купички с различни смутита изглеждат страхотно, изключително вкусни и най-важното пълни са с цял набор от основни витамини, от които тялото ви се нуждае, за да останете здрави и щастливи.

Те също са с високо съдържание на протеини, което ги прави сладък и лесен начин да достигнете ежедневното количество протеин за деня, подкрепяйки растежа и поддържката на мускулите.

Любимият ни шеф, Нийл Къркланд, ни предлага три невероятни варианта от вкусове, за да се уверите, че има с какво да се разнообразите. Разберете как да ги приготвите тук.

Продукти:

С авокадо, банан и кейл:С манго и мед:С горски плодове:

Начин на приготвяне:

  1. Добавете всички съставки в блендер и пасирайте до получаването на гладка смес.
  2. Изсипете сместа в купа и добавете всякакви екстри, които предпочитате - нарязан банан, пресни плодове, любимите си ядки, чиа семена, кокосови стърготини. Вие избирате!
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein