Отидете в начална страница
recipes

Паеля с пилешко и чоризо | Рецепта

Паеля с пилешко и чоризо | Рецепта
Lauren Dawes
Сценарист и редактор1 година Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Преобразете обикновеното пилешко с ориз с тази традиционна испанска рецепта за паеля.  

Паелята е едно от онези ястия, които имат вкус на лятна ваканция в топла страна. Тя е перфектна за обедната ви почивка в офиса. Ако затворите очи ще можете да се пренесете на плажа за няколко минути.  

Пригответе я с пикантно чоризо, пушен червен пипер, сладки домати и лайм. Тя е вкусна комбинация oт богати вкусове, които ще ви заситят след един дълъг ден на дейности. Можете също така да я споделите с приятели. 

Порции 5  

https://youtu.be/pgRLyzCqHV8

Съставки 

  • 100 г чоризо 
  • 500 г пилешки бутчета без кожа 
  • Сол и пипер на вкус  
  • 1 лук (нарязан)  
  • 1 ч.л. куркума  
  • 1 ч.л. червен пипер 
  • 2 скилидки чесън (на пюре)  
  • 1 червена чушка (нарязана) 
  • 225 г ориз за паеля 
  • 400 мл пилешки бульон  
  • 4 домати (нарязани)  
  • 100 г грах 

За гарнитура: 

  • Лимон и лайм на резени  
  • Пресен магданоз 
 

Начин на приготвяне 

1) Първо сложете чоризото в голям незалепващ тиган и гответе за няколко минути, докато месото получи лек загар и пусне сок. След това нете от тигана и оставете на страна.  

2) Сложете пилешките бутчета в тигана и ги гответе в мазнината от чоризото. Подправете със сол и пипер и гответе до напълното сготвяне на месото. Махнете от тигана и оставете на страна. 

3) След това, добавете нарязания лук в тигана и пържете за няколко минути до омекване. После добавете куркумата, червения пипер, чесъна и чушката, разбъркайте добре.  

4) След няколко минути добавете ориза и разбъркайте отново. След това прибавете пилешкия бульон и нарязаните домати. Разбъркайте всичко добре отново до получаване на хомогенна смес.  

5) Добавете парченцата чоризо в тигана и разбъркайте. След това добавете пилешкото месо. Покрийте тигана с капак и оставете да къкри на котлона за 15 минути, за да може оризът да се сготви и да поеме от соса.  

5) Накрая добавете грахът и разбъркайте. Оставете на котлона за още няколко минути преди да изключите. Сервирайте с много лимон и лайм и поръсете с пресен магданоз.  

Хранителна информация

Калории404
Общо мазнини7g
Общо въглехидрати52g
Протеин31g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein