Отидете в начална страница
recipes

Дърпано пилешко и макарони със сирене по американски | Рецепта

Дърпано пилешко и макарони със сирене по американски | Рецепта
Lauren Dawes
Сценарист и редактор1 година Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Когато става въпрос за вкусна храна, макароните със сирене или кашкавал са най-добрият избор.  

Няма нищо по хубаво от топла купа вкусни макарони. Това е перфектният антидот за лошо настроение или през студен и мрачен ден. Нашето изкушаващо ястие ще ви стопли и ще ви донесе усещане за уют. 

Тъкмо когато си мислехте, че не може да стане по-хубаво, Ниал Къркланд ще ни представи една уникална рецепта с дърпано пилешко на барбекю, която е разновидност на класическите макарони със сирене по американски. Тя ще добави много протеин към менюто ви. 

Порции 4     

https://youtu.be/u2FzPZK8PZw

Съставки 

За дърпаното пилешко на барбекю: 

  • 4 с.л. сос без захар с вкус на барбекю 
  • 1 ч.л. сладък червен пипер 
  • 1 ч.л. чесън на прах или гранули 
  • Сол на вкус 
  • Черен пипер на вкус 
  • 300 грама пилешки гърди 

За макароните със сирене:  

  • 3 с.л. масло 
  • 3 с.л. обикновено брашно 
  • 1 скилидка чесън (на пюре) 
  • 1 с.л. сладък червен пипер 
  • 470 мл полуобезмаслено прясно мляко 
  • 150 грама нискомаслен кашкавал (настърган) 
  • 250 грама макарони 
  • Лют червен пипер за поръсване 
 

Начин на приготвяне 

  • Предварително затоплете фурната на 180 градуса. На котлона сложете голяма тенджера с вода и оставете да заври. 
  • След това, в малка купа смесете барбекю сосът, сладкият червен пипер, чесънът на прах, солта и черният пипер. 
  • Направете дълбоки диагонални разрези на всяка пилешка гърда и ги прехвърлете в тавата, на чието дъно предварително сте поставили готварско фолио. После изсипете сместа със сосът барбекю върху пилешките гърди. 
  • Втрийте соса в пилешките гърдите така че те да бъдат напълно покрити с него. След това ги покрийте с готварско фолио и изпечете за 25 минути. 
  • След като се изпекат махнете фолиото като внимавате да оставите соса в тавата и след това накъсайте (дърпайте) пилешкото с помощта на 2 вилици. 
  • Сложете пилешкото, заедно със соса от тавата, в тиган и гответе на среден огън за 3 или 4 минути, а след това оставете настрани. Можете да добавите още от барбекю соса без захар, ако желаете. 
  • Сложете макароните в тенджера с вряла вода, за да се сготвят. 
  • Междувременно разтопете маслото в тенджера или дълбок тиган. Добавете чесъна и сладкия червен пипер. Гответе за 2 минути. 
  • После добавете брашното, разбъркайте добре и постепенно започнете да добавяте прясното мляко, което трябва да е леко затоплено или на стайна температура. 
  • След това добавете нискомасления кашкавал, разбъркайте добре, докато се разтопи и се смеси със сосът. Накрая добавете пилешкото и сготвените макарони. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки. 
  • Може да добавите щипка лют червен пипер или черен пипер, когато сервирате. Насладете се на това прекрасно ястие. 

Хранителна информация

Калории597
Общо мазнини21g
Общо въглехидрати51g
Протеин37g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein