Отидете в начална страница
recipes

Протеинови палачинки | Бързо, лесно, вкусно

Протеинови палачинки | Бързо, лесно, вкусно
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Готови ли сте за върховната купа пълна с щастие? 

 

Да, под купа пълна с щастие имаме предвид купа пълна с палачинки. Сигурни сме, че последната мода в рецептите е привклякла  вниманието ви. Закуските приготвени с овесени ядки са новата мания в храненето и ние сме готови за тях на сто процента!

Ниал Къркланд изобщо не е сгрещил, когато приготви тази по‐здравословна версия  на палачинките специално за нас. Тя е направена от пухкаво тесто с банан и лъжичка суроватъчен протеин с вкус на ванилия. Няма по-вкусен начин да увеличите приема си на протеин. Това наричаме перфектна комбинация!

Той също така е направил отличен избор, като е добавил голямо количество от нашия сироп без захар. Сирпоът е идеален за всяка здавословна сладка рецепта, защото не съдържа въглехидрати, захар и благодарение на това е чудесна алтернатива на рафинираната захар. Той ще ви помогне да приготвите сладки рецепти, без да нарушавате диетата си. 

Това наистина е едно оргомно сладко изкушение, което можете да хапнете за закуска и за което несъмнено ще мислите цял ден. Също така, рецептата е подходяща за всеки празник или уикенд.

Изпробвайте я сега и ни благодарете по-късно.

Порции 2

https://youtu.be/Ul7pKYFSYHo

Съставки:

  • 1 мерителна лъжица  Impact Whey Protein (с вкус на ванилия) 
  • 1 банан 
  • 150 г овесени ядки
  • 50 мл прясно мляко 
  • 1 яйце + 2 белтъка 
  • 1 ч.л. бакпулвер 
  • 1 ч.л. канела
  • щипка морска сол 

Добавки: 

Начин на приготвяне:

  1. Първо смесете всички съставки за палачинката и след това разбийте с блендер или бъркалка до получаване на хомогенна смес. 
  2. След това загрейте тиган за пържене с незалепващо покритие на слаб огън и внимателно добавете една чаена лъжичка от сместа в него. 
  3. Повторете това няколко пъти, за да направите много на брой мини палачинки наведнъж (ще трябва да готвите палачинките си на няколко партиди, за да използвате цялата смес). Като алтернатива, направете малка партида, а запазете останалата смес за друг ден. 
  4. Гответе по 2 минути от всяка страна, преди да обърнете мини палачинката. 
  5. Сервирайте овесените палачинки с бучка масло (по желание) и много сироп без захар. 

 

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein