Безплатна доставка над 120 лв Нови колекции облеклo Доведи приятел и спечели 20 лв

40% НАМАЛЕНИЕ НА ПРОТЕИНИ | БЕЗ КОД
33% НАМАЛЕНИЕ НА ПОЧТИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО | КОД: MYPBG
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 120 ЛВ

RECIPES

Снаксовете не са лошо нещо | Обяснява диетолог

Санксовете често са криворазбрани, защото имат сравнително лоша слава. Въпреки това, те могат да са изключително полезна част от една здравословна диета. Това не са наши думи, а на диетолога Ел Кели (@ellekellynutrition), която обяснява защо е толкова голяма фенка на снаксовете.

Освен че задоволява желанието за сладко, Ел казва, че снаксовете може да играят важна роля за нашите хранителни и енергийни нужди, което е особено важно за активните хора и може да внесе така необходимото разнообразие в нашата диета. 

Снаксовете също така може да помогнат за регулиране нивата на кръвната захар, което ще ви даде енергия и ще намали апетита. Това от своя страна може да помогне за предотвратяване на преяждане по-късно през деня. 

Освен всичко, което вече ни сподели, Ел ни подарява и една от любимите си рецепти за снаксове или закуски. Тя казва, че обича баровете с овесени ядки, тъй като се приготвят лесно, съхраняват се за дълго (за спешни случаи) и са супер засищащи. Звучи ни като идеалната закуска. 

Съставки 

Начин на притготвяне 

  1. Първо сложете всички съставки в купа и ги разбъркайте добре, докато се смесят.  
  2. След това, изсипете сместа в дълбока тава покрита с хартия за печене.  
  3. С гърба на лъжицата натиснете сместа надолу към тавата, за да получите равна повърхност. 
  4. Изпечете във фурната до получаване на златисно кафяв цвят.  
  5. Насладете се на този чудесен и вкусен снакс. 

calories261
totalFat14
totalCarbohydrates21
protein10
Emily Wilcock
Emily Wilcock Писател и експерт
After finishing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her degree in Business Management and Marketing — before coming back to work full-time with the team. Emily specialises in high-protein recipes, inspiring real-life stories and accessible health and fitness advice, and her work has been featured in The Supplement Magazine. When she’s not in the kitchen baking or cooking, she’s out exploring Manchester’s best food spots, or working up an appetite at the gym.

Свързани публикации