Отидете в начална страница
recipes

Снаксовете не са лошо нещо | Обяснява диетолог

Снаксовете не са лошо нещо | Обяснява диетолог
Emily Wilcock
Писател и експерт6 месеца Ago
Вижте профила на Emily Wilcock
Санксовете често са криворазбрани, защото имат сравнително лоша слава. Въпреки това, те могат да са изключително полезна част от една здравословна диета. Това не са наши думи, а на диетолога Ел Кели (@ellekellynutrition), която обяснява защо е толкова голяма фенка на снаксовете.

Освен че задоволява желанието за сладко, Ел казва, че снаксовете може да играят важна роля за нашите хранителни и енергийни нужди, което е особено важно за активните хора и може да внесе така необходимото разнообразие в нашата диета. 

Снаксовете също така може да помогнат за регулиране нивата на кръвната захар, което ще ви даде енергия и ще намали апетита. Това от своя страна може да помогне за предотвратяване на преяждане по-късно през деня. 

Освен всичко, което вече ни сподели, Ел ни подарява и една от любимите си рецепти за снаксове или закуски. Тя казва, че обича баровете с овесени ядки, тъй като се приготвят лесно, съхраняват се за дълго (за спешни случаи) и са супер засищащи. Звучи ни като идеалната закуска. 

Съставки 

Начин на притготвяне 

  1. Първо сложете всички съставки в купа и ги разбъркайте добре, докато се смесят.  
  2. След това, изсипете сместа в дълбока тава покрита с хартия за печене.  
  3. С гърба на лъжицата натиснете сместа надолу към тавата, за да получите равна повърхност. 
  4. Изпечете във фурната до получаване на златисно кафяв цвят.  
  5. Насладете се на този чудесен и вкусен снакс. 

Хранителна информация

Калории261
Общо мазнини14g
Общо въглехидрати21g
Протеин10g
Emily Wilcock
Писател и експерт
Вижте профила на Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein