Отидете в начална страница
supplements

Протеин на прах за увеличаване на мускулната маса

Протеин на прах за увеличаване на мускулната маса
Claire Muszalski
Регистриран диетолог4 години Ago
Вижте профила на Claire Muszalski

Вероятно знаете, че протеинът помага за изграждането и възстановяването на мускулите, но знаете ли защо работи? Знаете ли кой е най-добрият вид протеин за вас и най-добрият начин да го използвате? Прочетете, за да разберете как да работите с протеинов прах в ежедневието си, за да увеличите максимално мускулния растеж и да постигнете целите си.

Защо протеиновият прах е добър за растежа на мускулите?

Когато мислите за изграждането на мускул, трябва да бъдат изпълнени две условия: да предизвикате мускулите си чрез упражнения (като вдигане на тежести) и приемане на достатъчно калории и протеини, за да се възстанови и разрастне мускулната тъкан. Повдигането на тежести причинява малки микротечове в мускулната тъкан, а консумацията на протеин (който се разгражда до аминокиселини), ги поправя. Нашите мускули са постоянно в състояние на разрушаване и възстановяване; да имате достатъчно протеин в диетата си е от съществено значение за възстановяването (анаболизъм) да надвиши разграждането (катаболизъм). Протеиновият прах е перфектният източник на гориво за растеж на мускулите по няколко причини. Първо, е удобен. Протеиновият прах се носи лесно (можете да го съхранявате в чантата си за фитнес или на работното си място), той е лесен за употреба ( просто го смесете с вода), а много видове осигуряват всички основни аминокиселини, които тялото ви има нужда, за да възстанови мускулите. Когато трябва да захранвате тялото си бързо след тренировка и през следващите 24 часа да допринесете за растежа на мускулите, протеиновият прах е лесен вариант да се впишете във всеки начин на живот. Освен че помага за растежа на мускулите след тежка тренировка, протеинът помага и за предотвратяване на загубата на мускулна маса - независимо дали се дължи на нисък прием на калории или стареене. Поради тази причина, дори и в почивните дни мускулите ви могат да се възползват от протеинов прах, включен във вашата диета.

Видове протеин на прах

Суроватъчен Суроватъчният протеин е най-разпространеният протеинов прах на пазара и е добра причина да си го купите. Той се предлага в много аромати, сортове и нива на преработка и тялото го усвоява сравнително бързо. Най-често срещаната форма е суроватъчен концентрат, който е най-слабо рафинираната версия.

Impact Whey Protein

Концентрат на суроватъчен протеин е страхотен суроватъчен концентрат, който се предлага в над 40 вкуса. Опакован с 21 г протеин на порция само за 103 калории. Вкусен е сам по себе си и е идеален за добавяне към пюре или да си направите по-здравословен шейк. Суроватъчният изолат е допълнително рафиниран протеинов прах, който съдържа повече протеин на порция и нулеви мазнини и почти никакви въглехидрати.

Impact Whey Isolate

Концентрат на протеинов изолат/ съдържа 23 г протеин на порция само за 93 калории, което го прави чудесен вариант за тези, които искат да наблюдават приема на калории, докато поддържат или изграждат мускули. Предлага се и в най-различни вкусове. Хидролизираният суроватъчен протеин се усъвършенства още повече - и се разгражда на по-малки вериги от аминокиселини, което улеснява бързото му усвояване от тялото. Съдържа 24 грама протеин на порция за 113 калории и е идеален за моментите, когато трябва бързо да се възстановите от тренировката си. Подобно на суроватъчния изолат, има по-високо ниво на усъвършенстване, което може да го направи малко по-скъп, от суроватъчния концентрат. Суроватъчните смеси са един от начините да получите най-доброто от трите вида суроватка - бързото усвояване на хидролизираната суроватка, усъвършенстването на изолата и продължителното усвояване на суроватъчния концентрат.

Myprotein THE Whey и THE Whey +

Тези протеини са предназначени за спортисти, които искат да извлекат максимална полза от протеиновия прах, без да се налага да планират как да използват различните видове всеки ден.

Казеин Казеинът е друг протеин на прах на млечна основа, който се абсорбира по различен начин. Казеинът е бавно абсорбиращ се протеин, който помага на мускулите за 24 часа да абсорбират наличните аминокиселини. Докато суроватъчният протеин е чудесен за пиене, докато напускате фитнес залата, казеинът е идеалното допълнение, за да помогнете на мускулите ви да продължат да се възстановяват за по-дълъг период от време. Спортистите често използват казеин в протеинов шейк през нощта и го оставят да действа със своята магия, докато спят. Казеинът за бавно освобождаване на Myprotein осигурява 25 грама протеин за 105 калории. Ако никога досега не сте използвали казеин, опитайте го в края на деня и гледайте как мускулите ви реагират.

Соев или протеини на растителна основа Соята е един от най-разпространените източници на протеини за тези, които избягват да ядат животински продукти (вегетарианци и вегани), и тя прави вкусен протеинов прах. Соята има много високо ниво на протеин, а прахът от соев протеин на Myprotein е с ниско съдържание на мазнини и захар, което дава здравословна доза протеин на спортистите вегани или вегетарианци. С 27 грама протеин на порция се конкурира с високото съдържание на протеини в много суроватъчни добавки, само за 116 калории. Други растителни протеинови прахове включват сортове кафяв ориз, грах, коноп и фава. Растителни белтъчни смеси, като Vegan Protein Blend, поемат силата на няколко растителни протеини и ги комбинират, за да осигурят всички основни аминокиселини на организма в един прах. Изборът на смес е чудесен начин да се уверите, че давате на мускулите си правилните градивни елементи (и аминокиселини), които доказано изграждат мускули, като все още се придържате към вашия диетичен план на растителна основа. Една порция Vegan Protein Blend осигурява 22 грама протеин на 110 калории и достъпна цена. Най-добрият веган протеин на прах за мускулен растеж Обикновено, когато мислим за протеин, мислим за месо, пилешко месо и други животински продукти. На пазара обаче има много мощни веган протеинови прахове. Ако търсите такава полезна като Impact Whey, Soy Protein Isolate /Соев протеинов изолат/ е най-добрият избор. Има много причини соевият протеин да е толкова популярен и широко използван. Соята е една от най-високите концентрации на растителни протеини на разположение, което ги прави отличен източник за веган протеин на прах. В соята естествено има малко съдържание на мазнини и въглехидрати, но Soy Protein Isolate е с ниско съдържание на мазнини и ниска захар, което ви дава само протеинът, който ви е необходим, за да помогнете на мускулите да растат.

И помнете: Когато искате да изградите мускули, трябва да захранвате тялото си правилно. Получаването на адекватно хранене от здравословни храни е първата стъпка, но натискът върху мускулите по време на тренировките и след това, налага да им се даде достатъчно протеин за възстановяване, който е от ключовите елементи за растеж. Ако сте на пазара за протеинов прах, има много добри опции въз основа на вашите цели и хранителни предпочитания.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Claire Muszalski
Регистриран диетолог
Вижте профила на Claire Muszalski

Клеър е регистриран диетолог чрез Академията по хранене и диететика https://www.eatright.org/ и сертифициран от борда здравен и уелнес треньор чрез Международния консорциум за здравно и уелнес коучинг. Има бакалавърска степен по биология и магистърска степен по клинична диететика и хранене от Университета в Питсбърг. Говоренето и писането за храна и фитнес е в основата на етоса на Клер, тъй като тя обича да използва опита си, за да помогне на другите да постигнат своите цели за здраве и тонус. Клеър също е сертифициран инструктор по колоездене на закрито и обича психическия и физически тласък, който получава от редовни курсове и йога. Когато не поддържа фитнес, тя се радва на спортните екипи на родния си град в Питсбърг или готви за семейството си в кухнята. Научете повече за опита на Клер тук

myprotein