Отидете в начална страница
training

Как да направим плочки на корема

Как да направим плочки на корема
Myprotein BG
Писател и експерт2 години Ago
Вижте профила на Myprotein BG

Кой не си мечтае за стегнат корем със силни и добре изразени коремни мускули? Всички ние се трудим много, полагаме усилия и постоянно желаем да постигнем ефекта на “плочките”! Но независимо от естетичната визия на плочките, много по-важно е да се фокусираме над значението на тези мускули за стабилизирането на цялото тяло. В допълнение към това здравите и силни коремни мускули ще ви помогнат за по-доброто представяне във финтеса и всекидневните дейности, като например  навеждане, протягане и извъртане.  

Независимо от мнението ви по темата, ние ви гарантираме, че е важно да работите върху мускулите в коремната област, за да придобиете сила, мускулна маса и релеф, а както казват хората, той се образува в кухнята. Нивата на мазнини в тялото и мускулната маса произвеждат желания релеф. Следователно той е съвкупност от неща, които спомагат за постигането на ефекта на плочките, който отнема време, отдаденост и усилена работа. Това са няколко съвета, които ще ви помогнат в пътя ви към изграждането на силни коремни мускули. 

  1. Диетата е всичко

    Трябва да изберете диетата си със същата отдаденост и дисциплина както и в тренировките, защото те са взаимосвързани, за да може тялото ви да усвои веществата и да постигнете максимални резултати и добро възстановяване.Премахването на обработените и рафинирани храни е добър начин да започнете. Също така трябва да приемате достатъчно протеини, които ще ви помогнат да трупате чиста мускулна маса , но също така и да горите мазнини. Чистата мускулна маса има най-висок термогенен ефект върху тялото. Но не трябва да забравяме и за макронутриентите. От значително значение е да включите здравословни мазнини в диетата си – основно от полиненаситени и мононенаситени мазнини съдържащи се в суровите ядки, ядкови масла, рибени масла, зехтин. Контролирано количество здравословни мазнини може значително да подобри диетата ви. 

    Въпреки негативните неща, които сте чували за въглехидратите, те са много важни. Приема на много храни съдържащи въглехидрати (и мазнини) може да доведе до качване на килограми. Но въглехидратите съдържащи се в зърнените и нишестени храни  като кафяв ориз, сладки картофи и овесени ядки ще ви помогнат в изграждането на коремни мускули. Особено, ако ги приемате след тренировка, тъй като в този момент имат най-нисък шанс да се превърнат в мазнини. 

    С чиста диета, която комбинира постен протеин с правилните видове и количества зеленчуци, здравословни въглехидрати и мазнини ще започнете да усилвате метаболизма си и да горите натрупаните мазнини. 

  2. Тренирайте цялото си тяло

    Знаем, че звучи налудничаво, но спрете да се фокусирате върху коремните преси! Важно е да тренирате цялата коремна област, защото когато тя е силна и здрава може да подобри цялостния прогрес във вашите тренировки и да намали риска от травми. Също така това може да ви помогне за релефа на коремните ви мускули. Това, разбира се, се постига с тренировки на цялото тяло, защото големите сложни, многоставни и цялостни движения на тялото ще подпомогнат по-голямата загуба на мазнини. В допълнение към това тренирането на цялото тяло ще ви помогне да изградите повече мускулна маса отколкото коремните преси някога ще могат.https://youtu.be/CKJvEDU7KYE

  3. Умнокардио

    Смята се, че продължителното кардио на бавно или средно темпо е най-добрият начин за горене на мазнини, но има и по-бърз начин да постигнете същите резултати - Интервалните тренировки! Бъдете интелигентни в крадио тренировките и ги комбинирайте с тренировките за корем. 30 секунди бърз спринт последван от 20 коремни преси или вдигане на крака от легнало положение в 8-10 серии и ще ви помогнат да горите мазнини по-бързо. Ако включите високо интензивните интервални тренировки (HIIT) в тренировъчния си режим ще имате повече ползи в изграждането на коремни мускули. Добавете отбрани упражнения за корем и когато успеете да си поемете въздух, ще сте доволни от постигнатото. 

  4. Хидратирайте се

    Като цяло е важно да пием достатъчно вода през целия ден, но приемането на повече вода може да усили работата на метаболизма, което ще подпомогне ефективното изгаряне на мазнини. В допълнение към това се смята, че хидратацията помага ускорения растеж на мускулните клетки, което означава, че ще имате повече ползи.
  5.  Бъдете отдадени

    По принцип коремните мускули се развиват с повече от просто няколко коремни преси. Става въпрос за цялостен подход по пътя към постигането на добре изразени коремни мускули. Но независимо от това какви аспекти от диетата и тренировъчния си режим искате да се фокусирате, трябва да те отдадени. Като изберете план, който да можете да следвате, имате всички шансове да успеете и да поддържате добрите резултати.

Каквато и да е причината да искате да имате добре изразени коремни мускули, запомнете, че трябва да сте отдадени, да се храните с чисти храни, да се хидратирате, да сте активни и да тренирате цялото си тяло.  

 

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Myprotein BG
Писател и експерт
Вижте профила на Myprotein BG
myprotein