Отидете в начална страница
training

5 упражнения, които бяха на мода през 90-те 

5 упражнения, които бяха на мода през 90-те 
Monica Green
Писател и експерт2 години Ago
Вижте профила на Monica Green

През 2021 всички ние търсим начин да разнообразим познатите упражнения и новите видове групови тренировки винаги са добра идея. Но през 90-те новооткритите тренировки бяха издигнати до съвсем друго ниво. Най-различни приспособления и устройства бяха измислени и харесвани, а относно танците - всичко беше позволено и забавно. 

Връщаме ви назад във времето с 5 от най-известните и нашумели тренировки през 90-те в случай, че някои от вас са ги забравили. Също така сме добавили и техни алтернативи от 2021. 

  1. Степ аеробика

    Кой би предположил, че нещо привидно скучно като качването и слизането от една малка платформа може да стане толкова известен начин за трениране? И точно така стана! Степ аеробиката е точният повод да облечете онзи шарен клин, който описва перфектно добре тренираните ви бедра.

    Степ аеробиката е измислена от Джин Милър през 1989 и се състои в качване и слизане от платформа, на фона на някаква музика, а понякога може да включва и употребата на малки дъмбели, за изгаряне на повече мазнини. Въпреки че през 2021 степ аеробиката се е превърна по-скоро в тип упражнение изпълнявано от ограничен брой хора, ако потърсите степ аеробика в Гугъл бързо можете да намерите групова тренировка, която да се провежда във вашия район.

    Алтернатива през 2021: Доброто старо кардио.

    https://youtu.be/Vml0yS_JM60

     

  2. Тае Бо

    На 27-ми март 2001 групата Train издаде песента “Drops of Jupiter”, в която се пее “тя слуша Моцарт и прави Тае Бо”. Ако това не е доказателство за известността на Тае Бо, тогава не заем какво може да бъде. Тае Бо е създадено през 1976 от Били Бланкс, експерт по карате и таекуондо и съчетава в себе си бокс, таекуондо и аеробика за постигане на една много силна тренировка. 

    Тае Бо е една много интензивна тренировка и със сигурност няма да ви отегчи. Въпреки че, през 2021 може би ще бъде по-добре да направите една високо интензивна интервална бокс тренировка тъй като груповите тренировки по Тае Бо не се провеждат толкова често. 

    Алтернатива през 2021: Високо интензивна интервална бокс тренировка. 

     

  3. 8-минутна тренировка за корем

    През 90-те животът вървеше трескаво и нивото на продуктивност беше от изключителна важност. В този момент се родиха 8-минутните тренировки за корем. Те карат цялата коремна област да започне да пари само за 10 минути, което върви с възможно най-окуражителните думи и мотивация, за да я изпълните. 

    8-минутните тренировки за корем бяха толкова известни, че преминаха и към YouTube през 2006, доста след като са били измислени и до сега са генерирали 30 милиона гледания. Ние искаме упражненията за корем да са колкото се може по-бързи и безболезнени, затова смятаме, че си заслужава да опитате да направите една 8-минутна тренировка за корем дори през 2021. 

    Алтернатива през 2021: Нищо, гордеем се с вас, че изобщо правите тренировки за корем. 

     

  4. Тренировки с известни личности

    В миналото купувахме видеокасети на нашите любими известни личности, които тренират пред камерата (най-често облечени в спандекс) и мотивират гледащите.  

    Със сигурност добре си спомняте тези видеа, може би дори имате няколко такива касети в килера, но ще пропуснем тази мода от 90-те, защото известните личности от видеата може би не са постигнали начина, по който изглеждат без чужда намеса. Препоръчваме ви да правите тренировки предписани от физиотерапевт.  

    Алтернатива през 2021: тренировка предписана от физиотерапевт. 

     

  5. Каране на ролери

    Карането на ролери беше един от най-модерните начини човек да се поддържа в добра форма, но за съжаление днес не се практикува от почти никого. Въпреки че не е толкова модерно през 2021, можете да изкарате старите ролери на разходка, ако искате да комбинирате кардио с тренировка за баланс. 

    Алтернатива през 2021: тичане за здраве. 

Заключение 

Може да не одобряваме някои от тези тренировки, но ако обожавате степ аеробиката, тогава не бихме възразили. Всичко, което ви кара да се движите най-вероятно е добро за вас. 

Разгледайте нашите невероятно предложения през Impact седмицата и заредете кухнята с любимите си добавки на половин цена. Също така ни последвайте и в Инстаграм, за да получавате актуална информация за всичко свързано с Myprotein. 

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Monica Green
Писател и експерт
Вижте профила на Monica Green
myprotein