Отидете в начална страница
training

Консултации за упражнения, справяне с болки в долната част на гърба и научно хранене | Най-добрите проучвания за тази седмица!

Консултации за упражнения, справяне с болки в долната част на гърба и научно хранене | Най-добрите проучвания за тази седмица!
Evangeline Howarth
Писател и редактор4 години Ago
Вижте профила на Evangeline Howarth

Обичате да сте в крак с най‐новата наука за здравето и фитнеса? Тази статия ще ви помогне да направите точно това. Всяка седмица разглеждаме най‐новите проучвания, които са от значение за ежедневието ви, и обсъждате дали си струва да ги внедрите в живота си. Тази седмица даваме съвети за упражнения по време на настоящата криза, решавайки и болките в гърба, докато работите от къщи и дали връзката ви с някой ви прави по‐склонни да съхранявате или споделяте храна.

Може да се притеснявате, че работата ви в момента може да ви изложи на по‐голям риск да се разболеете. Е, изследователите от Университета Бат са готови да преодолеят тази загриженост с най‐новите доказателства и съвети ‐ и това съвпада доста добре с това, което може би вече си мислите. Наскоро направихме преглед на проучванията и се стигна до заключението, че няма доказателства за високоинтензивно упражнение, влияещо отрицателно върху имунното здраве. Сега, изследователите са взели това допълнително, казвайки, че можете основно да намалите риска от заболяване, като ограничите контакта си с други хора, които може да са болни (т.е. социално дистанциране). Те също така искат да си спомним колко е важно да останем във форма, активни и здрави в това време, тъй като това е добре за общото ни здраве, както и за доброто ни състояние. Те също така подчертават важността на здравия сън и да се храним добре. Това е, за което повечето от нас така или иначе се грижат, така че има смисъл, нали? Работата от вкъщи, може да доведе до болка в долната част на гърба?

От всички неща, които си мислихте, че ще ви липсват в офиса, обзалагам се, че никога не сте мислили, че това ще бъде вашето столче на бюрото. След две седмици трупане над лаптопи, докато седях на дивана или кухненски стол, някои от вас вероятно се чувстват повече от малко сковани. Е, тази следваща част от науката е на път да ви спаси. Изследователите са разработили програма за упражнения за стабилизиране на гръбначния стълб, специално за подпомагане на хора с бюро за управление на болки в долната част на гърба. С участието на 70 доброволци изследователите откриха, че техните упражнения са чудесни за отърване от болки в долната част на гърба. Програмата за гръб без болка включваше както статични, така и динамични упражнения, насочени към укрепване на дълбоките мускули, които стабилизират лумбалната област на гръбначния стълб. Те правиха упражнението в продължение на 45 минути, два пъти седмично в продължение на 20 седмици с голяма степен положителни резултати.

Науката стои зад споделянето на храна в тази криза Бихте ли споделили последния си протеинов шейк? С разкази за запасяване на храна, нагнетяващи новините, изглежда много от нас не биха. Една група изследователи разглеждаха тенденциите за споделяне на храна, за да ни помогнат да разберем точно защо това е така.Проучването разгледа дали някои хора са повече или по‐малко вероятно да споделят храна въз основа на привързаността си към други. Изследователите проведоха три експеримента ‐ единият, където участниците попълниха въпросник, а другите два, където бяха помолени да споделят храна с непознат или да приемат храна от непознат, като половината са направени предварително да мислят за сигурна връзка. Въпросникът показа, че хората, които се чувстват по‐малко привързани към другите, имат по‐малка вероятност да споделят храна. В другите два експеримента онези, които са били накарани да мислят за сигурна връзка преди, са по‐склонни да споделят храна с непознат след това. Изследователите казват, че това обяснява скорошното натрупване на ресурси, което видяхме. Липсата на доверие и чувство за сигурност в настоящата ситуация кара хората да се чувстват помалко склонни да споделят. Така че, намалявайки несигурността (като недостиг на храна) и споделяйки с другите, ще видите, че хората стават по‐склонни да споделят. Това е чудесна теория ‐ нека да видим дали работи през следващите няколко седмици. Когато всички вие се справите с реалността на самоизолацията, домашните тренировки и съхраняването, е хубаво да знаем, че науката е на наша страна, за да ни помогне да преминем през тревожните времена и да се разбираме малко по‐добре.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Evangeline Howarth
Писател и редактор
Вижте профила на Evangeline Howarth

Еванджелин участва в състезателните спортове още от ранна възраст. Tя разбира значението на правилното хранене за подхранване на екстремни и издръжливи спортове, особено поради опита си в Team GBR Squads и капитан и треньор на нейния първи университетски екип.

В свободното си време Еванджелин обича да тича - особено маратони. През уикендите ще я намерите да се занимава с водни спортове или алпинизъм. Любимите ѝ вечери са прекарани в HIIT сесия или клякания във фитнеса, преди да се глези с някаква пикантна храна и тон зеленчуци - yum! Научете повече за опита на Evie тук.

myprotein