Отидете в начална страница
recipes

Рецепта за пилешки бургер

Рецепта за пилешки бургер
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Това може да бъде вашата петъчна вечеря с пълно описание как да си го направите. Някои бургери са толкова добри, че няма как да не си мечтаете за тях. С тази супер лесна рецепта, можете да превърнете тази мечта в реалност ‐ без значение с каква цел е ‐ за работата или за тренировъчната рутина, към която се придържате. Създадохме тази серия алтернативна храна за вкъщи, за да ви помогнем когато сте на път, да може да се насладите на всички вкусове и храни, за които жадувате ‐ сочни пилешки филета, поръсени с неустоимо хрупкаво покритие с цинк ‐ със сигурност идват точно на място. Направете ги сега, а ще ни благодарите по‐късно!

Порции 4

Съставки

За пилешкото:
  • 80 гр пикантен чипс от тортила
  • 1 ч.л. чили на прах
  • 1 ч.л. гранули от чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 4 пилешки гърди
  • 1 яйце (разбито)
  • 50 г царевично брашно
  • Нискокалоричен спрей за готвене
За бургерите:
  • 4 сусамови хлебчета за бургер
  • шест листа маруля
  • 2 домата (нарязани)

 

Начин на приготвяне

  1. Първо, предварително загрейте фурната до 180 ° C. 
  2. След това поставете тортилените чипсове, лютия червен пипер на прах, гранули от чесън в торбичка за храна с цип и използвайте точилка, за да разбиете сместа на фини трохи. 
  3. След това, създайте организация за приготвяне на пилешките гърди ‐ трябва да подредите три плитки купички или леко дълбоки чинии. В първата трябва да имате царевично брашно, във вто рата трябва да имате разбитото яйце, а в третата изпразнете тортилената смес. 
  4. Пригответе пилешките си гърди, като ги подсушите с парче кухненска кърпа. След това използвайте щипци, за да поставите първата в сместа от царевично брашно ‐ като внимавате да я покриете напълно. След това натопете покритите пилешки гърди в разбитото яйце, след което накрая потопете в сместа от пикантни тортили. Повторете за останалите пилешки гърди. 
  5. Поставете всяка покрита пилешка гърда върху тава за печене, напръскана с нискокалоричен спрей за готвене. Печете за 25 минути, след което внимателно извадете тавата от фурната и обърнете всяка пилешка гърда. Напръскайте и другата страна на всяко парче с малко понискокалоричен спрей и след това печете още 20 минути. 
  6. Междувременно подгответе вашите хлебчета за бургери, като ги нарежете наполовина. Добавете щедро количество сос peri peri към долната част, след което поставете няколко листа от салатка и резенчета домат отгоре. 
  7. След като пилешките филета са напълно изпечени до златисто, поставете ги върху доматите и марулята. След това добавете още една доза сос peri peri или кетчуп с ниска захар и завършете бургера с горната част на хлебчето. 
  8. Насладете му се! 

Хранителна информация

Калории318
Общо мазнини9g
Общо въглехидрати17g
Протеин53g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein