Безплатна доставка над 120 лв Нови колекции облеклo Доведи приятел и спечели 20 лв

40% ОТСТЪПКА НА БАРОВЕ, СНАКСОВЕ И ХРАНИ | БЕЗ КОД
33% НАМАЛЕНИЕ НА ПОЧТИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО | КОД: MYPBG
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКA НАД 120 ЛВ

RECIPES

Домашно приготвен телешки сандвич

Lauren Dawes
Published: 01.03.2022 г. от Lauren Dawes
Сценарист и редактор

Можете да приготвите този изкушаващ сандвич от удобството на дома си.  

Понякога просто не можете да извадите мислите за вредна храна от главата си, разбира ме го. В този момент се включват и нашите невероятни рецепти, защото те са по-здравословни версии на любимите ви нездравословни храни. Тази рецепти ще ви заситят без да възпрепятстват прогреса ви в тренировките.  

Нашата неповторима рецепта с телешко на Ниал Къркланд е бъза и лесна за приготвяне. Нещо повече, тя може да се направи с различни съставки по ваш вкус. Обичате повече люто? Можете да добавите допълнително чили сос или нарязани люти чушки. Разнообразете я както ви харесва!  

Проции 5 

https://youtu.be/yF9Mxuz4Suk

Съставки 

  • 1 с.л. кокосово масло  
  • 500 гр телешка кайма с 5% мазнини 
  • 1 червен лук (ситно нарязан) 
  • 1 пакет подправки за тако 
  • 50 гр нискомаслен кашкавал (настърган) 
  • 100 гр моцарела (настъргана) 
  • 5 с.л. салса 
  • 100 гр заквасена сметана 
  • Люти чушки халапеньос (нарязани) 
  • Резени домати 
  • Маруля/салата 
  • 5 питки тортиля 

Метод на прготвяне 

  • Затоплете фурната на 200°C. 
  • Сложете кокосовото масло в незалепващ тиган, за да се разтопи и след това добавете телешката кайма. Гответе за 5 минути, докато придобие златист загар. После добавете лукът и продължете да готвите за още 3-4 минути до омекване на лукът.  
  • Прибавете подправката за тако, разбъркайте добре и гответе за още 5 минути преди на смъкнете тигана от котлона.  
  • Извадете една питка тортиля от пакета и поставете в центъра й една лъжица от сготвената кайма, после сложете кашкавал и моцарела отгоре, последвани от салса, лютите чушки халапеньос, заквасената сметана, доматите и салатата. Оставете достатъчно от питката свободна, за да можете да я сгънете. Сгънете краищата на питката към центъра й около 5-6 пъти, докато се затвори от всички страни. Бързо обърнете затворената питка така, че сгънатите краища да останат в обърнатата й част. Преместете я в тава за печене.  
  • Повторете тези стъпки още 4 пъти с другите питки и ги изпечете заедно за 5-10 минути докато станат хрупкави, златисти и топли.  
 

calories 467 kcal
totalFat 20g
totalCarbohydrates 37g
protein 32g
Lauren Dawes
Lauren Dawes Сценарист и редактор

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

Свързани публикации