Отидете в начална страница
recipes

Пилешки шишчета по малайзийски | Лесна рецепта 

Пилешки шишчета по малайзийски | Лесна рецепта 
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог11 месеца Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Разнообразете ястията си за обяд или вечеря с тази лесна рецепта за пилешки шишчета по малайзийски. Тя е супер семпла и ще придаде съвсем нов вид и вкус на обикновеното пилешко с броколи или ориз. Сигурни сме че ще се влюбите в нея от първата хапка. 

Не се притеснявайте и за вашите макроси. Можете да използвате фъстъчено масло на прах вместо обикновено такова, за да направите рецептата си със 70% по-малко мазнини и да спазите изискванията на режима си на хранене. 

https://youtu.be/htSi8bU2gLo

Порции: 4 хранения 

Съставки 

  • 2 с.л. сусамово/фъстъчено олио или зехтин 
  • 2 стръка лимонова трева 
  • 1 бял лук  
  • 2 скилидки чесън 
  • 1 резен джинджифил 
  • 2 червени лютиви чушки 
  • 1 ч.л. куркума 
  • 1 ч.л. семена кимион 
  • 8 с.л. фъстъчено масло на прах или 4-6 с.л. обикновено фъстъчено масло 
  • 3 пилешки гърди (нарязани на кубчета) 
  • 300 г пълнозърнест ориз (сготвен) 
  • 1 червен лук (нарязан) 
  • 1 краставица (нарязана) 

Начин на проготвяне 

  1. Първо, в блендер пасирайте сусамовото олио, лимоновата трева, лука, чесъна, джинджифила, лютите чушки, куркумата и кимиона. Трябва да се получи хомогенна смес във вид на паста.
  2. След това, в друга купа, смесете 8 супени лъжици фъстъчено масло на прах с 8 супени лъжици вода до получаване на смес. Добавете повече или по малко вода, за да получите консистенцията, която желаете.
  3. Смесете половината от пастата с подправките, която първо приготвихте със сместа с фъстъченото масло. След това изсипете останалата паста с подправките върху нарязаното пилешко. Набучете пилешкото на 6 малки шишчета (накиснете дървените пръчки за шишчетата самостоятелно във вода за поне 1 час преди да ги използвате, за да не изгори дървото). Оставете пилешкото да се маринова за няколко часа, ако имате време.
  4. Изпържете пилешките шишчета на средна до висока температура за поне 8-10 минути или докато се изготвят напълно. След като вече са сготвени, махнете ги от тигана и ги оставете настрани.
  5. Сложете фъстъчения сос в същия тиган и изчакайте да започне да къкри. Разбърквайте от време на време докато започне да ври. Махнете от котлона.
  6. В 3 кутии за храна сложете сготвен ориз, нарязана краставица и нарязан червен лук. Добавете 2 пилешки шишчета във всяка кутия. Разпределете фъстъчения сос 3 малки кутии за сос или изсипете соса директно върху пилешкото месо.
Можете да съхранявате в хладилник до 3 дни. Претоплете в микровълновата фурна на пълна мощност за около 3 минути или докато стане горещо. Така ще получите вкусно ястие което ще ви стигне за 3 обяда или вечери.
Chicken meal prep recipe

Хранителна информация

Калории453
Общо мазнини15g
Общо въглехидрати46g
Протеин33g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein