Отидете в начална страница
recipes

5 лесни високопротеинови рецепти за закуска

5 лесни високопротеинови рецепти за закуска
Monica Green
Писател и експерт1 година Ago
Вижте профила на Monica Green

Израза “закуската е най-важното хранене за деня" е бил измислен по основателни причини, но това не спира някои от нас да пропускат закуската. 

Когато закъсняваме и нямаме никакво време да си приготвим хубава и богата закуска, много често хапваме нещо набързо като банан или филия хляб. Това със сигурност са засищащи продукти, но не съдържат никакъв протеин. 

Ако искате да видите резултати от тренировките в залата, трябва да приемате достатъчно протеин по време на всяко хранене за деня. Да не забравяме, че протеинът е най-засищащият макронутриент. Една високопротеинова закуска ще ви държи сити за по-дълъг период от време, отколкото такава с ниско съдържание на протеин.  

Не вземайте думите ни за чиста монета. Любимият ни диетолог, Ричи Кируан, е съгласен с това твърдение и подкрепя приема на протеин по време на закуска. Той говори по темата във видеото, което ще откриете в статията. Гледайте го тук: 

https://youtu.be/7AvaHbTg_7M

Тази есен ние прегърнахме мисията да напомним на всички колко е важна закуската. Нека прекратим навика да излитаме от вкъщи сутрин на гладен стомах. Нека се върнем към вкусната и богата закуска с няколко практични, изкушаващи и хранителни варианта за закуска.  

  

Смуути за закуска 

На първо място сме поставили една класическа рецепта за закуска, която няма да ви създаде излишни притеснения. Обикновено приготвянето на смуути за закуска изисква известна подготовка, състояща се в почистване и нарязване на плодове и други продукти, които бихте включили в него. След това, се налага да почистите кухнята и блендера. Също така рискувате да събудите всички останали с шума на блендера, ако не живеете сами, а дори и съседите в някои случаи. Просто не си заслужава усилията, разбираме го. 

Имаме добри новини! Нашият нов продуктСмуути за закуска е най-добрият и лесен начин да започнете деня ударно без дори да се налага да се развихряте в кухнята. Всичко от което се нуждаете са 300 мл вода или прясно мляко и шейкър. Разбите всички съставки заедно и сте готови за тръгване. Един шейк съдържа 23 г протеин, голямо количество диетични фибри и избор от три различни вкуса - Боровинка и ябълка, Манго и маракуя, Ягода и банан. Единственият въпрос е: Кой вкус ще изберете? 

Протеинов микс за палачинки 

Неделя сутрин не може да бъде същата без чиния пълна с палачинки и различни добавки, които да вървят с тях. Tе неслучайно са закуска за уикенда, защото са изключително вкусни, но приготвянето им отнема доста време. 

Протеиновият микс за палачинки ще ви помогне да се справите с този проблем. Той е готов за ползване и съдържа висококачествен протеин и въглехидрати с бързо и бавно освобождаване. Това го прави перфектния избор за една засищаща закуска във всеки един ден от седмицата. 

Просто прибавете вода към сместа и изсипете определено количество в тиган. Изпържете докато станат готови и овкусете с любимите си добавки. Със сигурност няма да сгрешите ако сложите кленов сироп и шепа боровинки. 

Перфектните протеинови овесени ядки 

Овесените ядки са перфектната съставка за всяка закуска. Можете да ги изпечете в сладкиш, да ги комбинирате с други продукти, да ги оставите в купа в хладилника през нощта и на сутринта да се насладите на чудесна закуска с кремообразна консистенция. Можете също да ги сварите или да ги добавите към смуути. Има толкова много начини да ги използвате и да приготвите засищащи, разнообразни закуски. Ние успяхме да ги направим още по-добри като създадохме Перфектните протеинови овесени ядки. Те съдържат 25 г протеин и 15 г фибри в една порция.Ето това наричаме перфектна закуска! 

Протеинови вафли 

Втората закуска, която най-често хапваме в 11 ч, малко преди обяд е задължителна. Нищо не може да бъде по-хубаво от една Хрупкава протеинова вафла в този час от деня. Тя съдържа 15 г протеин на опаковка и ще ви предостави енергията, от която се нуждаете, за да издържите до обяда. 

 

Кутия със закуски 

Запазихме най-хубавото за накрая, а то е нашата Кутия със закуски. Подгответе се за седмицата и цели седем дни, в които ще хапвате вкусни, хранителни и високопротеинови закуски.  

Опитайте различна закуска всеки ден от седмицата с Impact Whey Protein, Смуути за закуска, Веган протеинов микс за палачинки, Протеинов флапджак, Сладко от овесени ядки, Зърнен бари FlavDrops. Ще намерите всичко това в кутия за закуска, която можете да използвате многократно. Сигурни сме, че колегите ви на работа ще я забележат.  

Заключение 

С всички практични, вкусни и хранителни предложения в тазистатия сме сигурни, че сте готови да се върнете към обилната и богата закуска, която все пак, е най-важното хранене за деня. Следващият път, когато спите до късно и бързате да изпълните задълженията си, няма да има нужда да жертвате закуската, за да успеете. 

Monica Green
Писател и експерт
Вижте профила на Monica Green
myprotein