Отидете в начална страница
supplements

Наръчник за хранителни добавки за изграждане на мускули 

Наръчник за хранителни добавки за изграждане на мускули 
Myprotein BG
Писател и експерт5 месеца Ago
Вижте профила на Myprotein BG

Често задавани въпроси  

build your own bundle build muscle

Кои са най-добрите хранителни добавки за изграждане на мускулна маса? 

Трудно можем да отговорим на този въпрос, защото има много неща, които трябва да вземем предвид. 

Нашите най-добри предложения са креатин, бета-аланин и добра предтренировъчна хранителна добавка. Също така има една незаменима добавка за изграждане на мукули (и за постигане на всички други цели, които са важни за вас) и тя е протеинът на прах. 

Протеинът на прах е подходящ за прием при спазване на калориен дефицит и е чудесен източник на висококачествен протеин, който представлява макронутриентът нужен за изграждането на мускули. Тази хранителна добавка е с добро съотношение цена- качество и на практика го прави перфектен избор за всички цели. 

Имам ли нужда от протеин, за да изградя мускули? 

Протенът на прах не е абсолютно задължителен за изграждане на мускулна маса, но той е една от най- лесните хранителни добавки за прием. Също така има безброй различни и вкусни начини да приготвите един протеинов шейк. 

Пълнозърнестите храни, трябва да бъдат основата на хранителния ви режим, защото имате нужда от основни нутриенти, но трябва да имате предвид, че протеинът на прах е много практичен за употреба. Той е висококачествен източник на протеин, който изисква минимална подготовка преди прием, можете да го вземете с вас навсякъде и да го съхранявате за дълго време. 

Тоест не, технически не се нуждаете от протеин на прах, но той със сигнурност ще ви бъде от голяма полза, ако го приемате.   

Имам ли нужда от хранителни добавки, за да изградя мускули? 

Не се нуждаете от хранителни добавки, за да изграждате мускулна маса. Това, от което имате нужда, е да стимулирате мускулната тъкан да расте чрез тренировки, правилно хранене и достатъчно добро възстановяване. Храненето ще ви помогне да възстановите мускулите правилно и тялото ще може да получи така нужната му почивка.  

Хранителните добавки ще ви помогнат да подобрите изграждането на мускули, представянето във фитнеса и възстановяването. 

Креатинът, както и бета-аланин, предтренировъчните хранителни добавки, електролитите и други, могат да са изключително подходящи, когато става въпрос за прогресиране и постигане на целите.  

Въпреки това не трябва да разчитате само на хранителните добавки, когато става въпрос за изграждане и развитие на мускулната маса. Както и самото наименование посочва, те трябва да са само добавка към един добре структуриран хранителен и тренировъчен режим, който ще ви помогне да постигнете уникални, а не просто добри резултати.  

Кои хранителни добавки подпомагат изграждането на мускулна тъкан? 

Няколко са хранителните добавки, които са подходящи за прием при изграждане на мускулна маса. Част от тях са протеинът на прах, предтренировъчните добавки, креатин и бета-аланин. Въпреки това, те трябва да се приемат, като част от високопротеинова диета и подходящ тренировъчен план. 

Креатинът действа като агент, който рециклира. Той е една от най-проучваните спортни хранителни добавки и доказано подобрява силата и представянето, когато се приема за продължителен период от време. Той доказано подобрява силата, когато се приема постоянно за дълго време. 

Бета-аланин е друга подходяща хранителна добавка за подобряване на физическото представяне. Най-добре е да го приемате в две дози от 3 г преди и след тренировка, но ако не сте го вземали преди е по-добре да започнете с две дози от по 1,5 г.  

Мога ли да изградя мускули чрез прием на растителен протеин? 

Можете да изградите мускулна маса с помощта на растителен протеин, но трябва да имате предвид няколко неща, ако това е вашата цел. Проблемът с много от източниците на растителен протеин е, че те не съдържат всички незаменими аминокиселини, които са нужни за растежа на мускулите. 

Въпреки че животинските продукти, като суроватъчен протеин са висококачествени източници на протеин, защото съдържат важните незаменими аминокиселини, веганите и вегетарианците могат да комбинират различни източници на протеин, за да си осигурят всички нужни аминокиселини, които да подпомогнат растежа на мускулатурата.  

Също така има и някои пълнозърнести източници на растителен протеин, като например соя, които могат да се включват в една веган диета. Ако търсите растителен протеин на прах, тогава потърсете соев протеин или бленда с растителен протеин. Това със сигурност ще е подходящ избор за вас.  

Как да приемам хранителни добавки, за да изградя мускули? 

Ако искате да изградите мускулна маса, тогава приемът на хранителни добавки и времето, в което това се случва е от изключително значение за подобряване на представянето и ползите.    

Голямото дърво на хранителните добавки за изграждане на мускули включва кофеин, креатин и бета-аланин, които са често срещани съставки на предтренировъчните добавки. 

Редовният прием е по-важен, когато става въпрос за креатин и кофеин трявба да се приема между 30 и 60 минути преди тренировка. Бета-аланинът трябва да се приема в доза от 1,5 до 3 г преди и след тренировка.  

След тренировка е важно да приемате протеин. Можете да избирате между обикновен протеинов шейк или да си вземете weight gainer с добавени въглехидрати за подобрено възстановяване и мускулен растеж.  

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Myprotein BG
Писател и експерт
Вижте профила на Myprotein BG
myprotein