Отидете в начална страница
recipes

5 лесни веган рецепти за начинаещи  

5 лесни веган рецепти за начинаещи  
Monica Green
Писател и експерт1 година Ago
Вижте профила на Monica Green

Когато започнете да търсите информация за веганството, то може да ви се стори предизвикателно. Първоначално, всичко изглежда като един изцяло нов свят от храни и подправки, за които дори не сте подозирали, че съществуват. Откривате дълъг списък от зеленчуци, който е чакал да бъде забелязан. Съставихме статия с 5 лесни веган рецепти за начинаещи, които ще ви помогнат да започнете вашето веган приключение.  

Всички тези рецепти са съставени специално, за да бъдат приготвяни бързо и включват съставки, които се надяваме, че вече познавате и дори имате в шкафа или хладилника в кухнята, независимо дали сте веган или не. Не забравяйте и веган хранителните добавки, които са още един важен аспект за разглеждане, ако сте начинаещ/а във веганството. Можете да откриете нашата колекция от веган хранителни добавки тук. 

В тази статия ще откриете рецепти за: 

  • Веган масала с патладжан 
  • Нудли с фъстъчено масло 
  • Веган фахита 
  • Леща дал с домашно приготвен хляб наан 
  • Веган такоси с карфиол и сос Бъфало 

 

easy vegan meals for beginners
 

Веган масала с патладжан 

Първата рецепта в нашия списък е веган масала с патладжан. Тя е перфектният старт на нашето веган приключение. Вкусът на патладжана е алтернативен на този на месото. Комбиниран с богат доматен сос, той може да бъде чудесно ястие през една натоварена седмица.  

https://youtu.be/vsuLHcaDikQ

Прочетете цялата рецепта в статията по-долу: 

 

Нудли с фъстъчено масло

Следващата рецепта е за нудли с фъстъчено масло. Тя е много подходяща за начинаещи вегани, защото се приготвя само за 15 минути и е с високо съдържание на веган протеин - цели 17 грама в една порция. Тази рецепта не изисква използването на заместители на месото, всичко е изцяло на растителна основа. Можете да добавите каквото ви е останало в хладилника. Рецептата е перфектна за вечерите, когато искате да хапнете нещо бързо, но не разполагате с много разнообразни съставки.  

https://youtu.be/thTU0XDK5eY

Прочетете цялата рецепта тук: 

 

Веган фахита

Придържайки се към 15-минутните рецепти, имаме още едно предложение за вас. Това е веган фахита с гъби портобело. Може би някои от вас вече са приготвяли фахита. Те са чудесно средство, с помощта на което да преминете лесно към веганството. Гъбите придават допълнителна плътност на вкуса и текстура на ястието, а гуакамолето добавя освежаващи нотки.  

За допълнителен протеин може да добавите малко боб по ваш избор (ние ви препоръчваме червен бъбрековиден или черен боб). 

Ще откриете пълната рецепта в тази статия: 

 

Леща дал с домашно приготвен хляб наан

Всичко, което е домашно приготвено гарантирано ще ви стане любимо. Тази рецепта не е изключение. Сложете всичко в тигана и се насладете на аромата, с който ще се изпълни кухнята ви. С тази рецепта ще се научите да приготвяте сами хляб наан. Това може да ви звучи като трудна задача, но всъщност е много лесно. Тя е чудесен начин да започнете да приготвяте веган храни сами вкъщи.

https://youtu.be/JQQMUk2TE5Y

Разберете повече за начина на приготвяне в статията:  

  

Веган такоси с карфиол и сос Бъфало 

Нашата пета и последна рецепта е с карфиол, както никога не сте го опитвали преди. Забравете за всички рецепти с пилешко, защото този бъфало сос се комбинира перфектно с карфиола като което и да е месо. След като опитате няколко такоси сме сигурни, че ще сте ни благодарни и ще приготвите тази рецепта повече от веднъж. 

https://youtu.be/a3ET-xi8CJo

Цялата рецепта можете да откриете тук: 

 

Заключение 

Вече сте подготвени с цял арсенал от лесни веган рецепти, които са особено подходящи за начинаещи. Надяваме се, че с тях сме ви показали, че веган ястията не е нужно да бъдат скучни и еднообразни. Всичко което ви остава е да се заловите с готвенето. Сложете престилка и нека приключението започне! 

Monica Green
Писател и експерт
Вижте профила на Monica Green
myprotein