Отидете в начална страница
supplements

Какво представлява Clear Protein? | Ползи, странични ефекти и дозировка 

Какво представлява Clear Protein? | Ползи, странични ефекти и дозировка 
Monica Green
Писател и експерт11 месеца Ago
Вижте профила на Monica Green

Clear Whey  се превърна в любим продукт на нашите клиенти от първото си пускане на пазара. Това е така, защото много хора предпочитат да пият шейкове с по-освежаващ и плодов вкус отколкото традиционния суроватъчен протеин. Серията на Clear Protein се разрасна постепенно с времето и постоянно продължаваме да добавяме нови попълнения към нея. В тази статия ще разгледаме разнообразните ползи от серията продукти Clear Protein, дозировката и няколко вкусни рецепти, в които можете да го използвате. 

С любезното съдействие на Claire Muszalski ще разгледаме характеристиките на отделните продукти от серията, ще разясним за какво действа всеки от тях и как може да подпомогне целите ви. Прочетете статията до края, за да откриете и някои от любимите ни освежаващи рецепти с Clear Protein. 

clear protein benefits
 

В тази статия: 

  • Какво представлява Clear Protein? 
  • Какви са различните видове Clear  Protein? 
  • Кой Clear Protein е подходящ за мен? 
  • Ползи от Clear Protein  
  • Митове за Clear Protein  
  • Дозировка 
  • Рецепти с Clear Protein 
  • Често задавани въпроси 

    

Какво представлява Clear Protein? 

Отговорът на този въпрос е много лесен - това е чист протеин с перфектни макроси и уникален вкус с помощта, на който можете да приготвите свеж плодов протеинов шейк. 

Clear Protein е от съществено значение за летните тренировки, защото той ще трансформира обикновените млечни шейкове в плодова наслада, която гарантирано ще ви освежи след тренировка. Clear Whey ви доставя 20 г протеин на порция, но не съдържа никаква захар и мазнини, затова не е нужно да се притеснявате за макросите си. Просто смесете продукта с вода и оставете на интензивния вкус на шейка да ви пренесе на екзотичен тропически остров. 

Семейството на Clear Protein се разрасна и вече включва Clear Vegan Protein, Clear Whey IsolateClear Soy Protein, Clear Whey Diet. 

Към това семейство се присъединяват Clear Gainer и Clear Whey Meal Replacement. 

Разбираме, че това са много опции, от които да избирате. В тази статия ще откриете всички продукти от серията Clear Protein, които можете да приемате в зависимост от целите си. 

https://youtu.be/nSjmHzpwGiA

Кои са различните видове Clear Protein? 

В този наръчник за Clear Whey ще изброим няколко различни варианта на продуктите от серията Clear Whey, включително новите и класически продукти. Ще обясним как те функционират и как са направени.   

 

Clear Whey Isolate 

Clear Whey Изолат е класика, с 20 грама протеин, без мазнини, без захар и само 84 калории на порция.  

Този продукт е награден за “Най-добрия спортен хранителен продукт” от Европейските награди на специалисти по спортно хранене през 2019. Clear Whey е надежден вариант, с който да започнете, ако сте нови в света на добавките. Ако кремообразният млечен шейк не ви е харесвал, Clear Whey е идеалната алтернатива за поддържане на макросите. 

Clear Whey се прави с висококачествен хидролизиран суроватъчен протеин изолат. Вече споменахме ли, че се предлага в 9 различни вкуса? Това включва класики като Чай праскова и Червен портокал, както и нови фаворити като Мохито (Mojito) и Тропически драконов плод (Tropical Dragonfruit). 

 

Чист суроватъчен гейнър  

Това е тежка категория Clear Protein. Буквално. Clear Whey Gainer доставя 471 калории, над 60 г въглехидрати, 35 г протеин и 7 г мазнини, за да подпомогне качването на килограми. 

Кажете сбогом на дните с тежки калорични ястия или шейкове, които ви карат да се чувствате преяли. Качването на килограми става все по-приятно. 

Clear Whey Gainer ви дава алтернатива на шейковете за качване на килограми, защото той ще ви накара да се чувствате освежени и подготвени да се възстановите от поредната тежка сесия. Това е идеалният продукт за тези, които искат да намалят достатъчно приема на калории и протеини, за да поддържат фигурата си. 

Clear Vegan Protein  

Хората спазващи веган начин на живот, които тренират във фитнеса, също могат да приемат протеин и да се насладят на ползите от него. Clear Vegan Protein съдържа 20 грама растителен протеин в една порция. С него ще приготвите протеинов шейк, който ще ви освежи. Какво по-хубаво от това? 

Clear Vegan Protein съдържа висококачествен изолат от грахов протеин с витамини от групата B, с помощта на който ще създадете лека и освежаваща напитка, която всеки път ще ви доставя нужните макроси. Приготвя се от истински плодове и се предлага в много вкусове. 

Изберете между Лимон и Лайм, Ананас и Грейпфрут, Ябълка и бъз, Ягода, Касис, Малиново мохито и Диня. 

 

Clear Soy Protein  

За тези от вас, които предпочитат заместители на граховия протеин, соевият протеинов изолат е чудесен вариант. Той съдържа 11  грама протеин на порция, добавен витамин C и здравословна доза фибри. 

Clear Soy Protein съдържа висококачествен изолат от соев протеин, в комбинация с витамин С, витамини от групата В и фибри, за да създаде освежаващ и лек шейк, който съдържа достатъчно макроси, а това няма да ви разочароват. 

Вкусовете, в които се предлага са Лимон и Лайм или Грозде. 

 

Чиста суроватка заместител на хранене

Друго предложение за отслабване е Clear Whey Meal Replacement. Той съдържа много протеини и фибри и ниско съдържание на захар и мазнини, което ще ви помогне да постигнете поставената си цел за загуба на килограми. 

23 грама висококачествен суроватъчен протеин изолат ще ви накара да се чувствате сити, докато ниското съдържание на захар и мазнини ще ви помогне да поддържате устойчив калориен дефицит. 

Clear Whey Meal Replacement се грижи и за храносмилателната ви система, тъй като всяка порция доставя 8 грама пребиотичен инулин. Също така, той съдържа 27 основни витамина и минерала. Затова той помага за поддържане на общото здраве и благосъстояние, в случай че ви липсват или не приемаме достатъчно витамини. 

Clear Whey Meal Replacement съдържа витамин C за поддържане на имунната система, витамин D, който подкрепя здравето на костите и мускулната функция и всичките осем водоразтворими витанмини от групата B за поддържане на общото здраве и благосъстояние. 

Това го прави прекрасна лека алтернатива, която ще подкрепя вашите цели за отслабване и натоварен начин на живот. 

  

Кой Clear Protein е най-подходящ за мен? 

Разбираме, че информацията в тази последователност може да е малко объркваща, тъй като има толкова голям избор. Но диетологът Клеър Музалски ще ни даде експертната си оценка относно това кой протеин от серията Clear Protein отговаря най-точно на целите, които сме си поставили. 

  

Увеличаване на мускулна маса 

Ако качването на килограми под формата на мускули е вашата цел, имате нужда от достатъчно калории (повече отколкото тялото ви изразходва), адекватен тренировъчен режим (за изграждане на мускули) и достатъчно количество протеин (за подпомагане на възстановяването и растежа на мускулатурата) (1). В този случай чудесен избор би бил Clear Protein, който има високо съдържание на калории и протеини. 

Clear Whey Gainer е най-добрият вариант за изграждане на мускулна маса поради съдържанието на калории и протеини. Ако тренирате правилно във фитнеса, Clear Whey Gainer ще ви помогне да изградите мускули и да качите килограми в следствие на собствените си усилия. Той съдържа 35 грама протеин на порция и достатъчно въглехидрати за подпомагана на възстановяването. Следователно, Clear Whey Gainer е правилният избор за прием след тренировка или за увеличаване на общия прием на калории и протеини за целия ден. 

  

Чудесен продукт за отслабване 

Ключът към отслабването е елементарен: изгаряйте повече калории, отколкото консумирате (2). Това обаче може да бъде особено трудно за постигане, ако се опитвате да поддържате мускулната си маса чрез приема на протеин. Когато искате да сте в състояние на калориен дефицит, трябва да сте сигурни, че получавате достатъчно протеин от менюто си, за да поддържате мускулите си в най-добро състояние. Ако приемате достатъчно протеин чрез храната, калорийният дефицит ще доведе до загуба на мазнини, като същевременно ще запазите мускулната си маса (3). 

Има два основни начина да постигнете калориен дефицит: ако приемате по-малко храна и спортувате повече. Clear Whey Meal Replacement е най-добрият избор при спазване на по-строги ограничения на калорииния прием. Ако наистина следите калориите, които консумирате и не тренирате прекалено усилено във фитнеса, заместителят на хранене на Myprotein е чудесен начин да си набавите протеина и останалата част от храната, от която се нуждаете за деня. 

  

Най-добрият продукт за изграждане на чиста мускулна маса 

Когато става въпрос за изграждане на чиста мускулна тъкан, трябва да предизвикате мускулите си (обикновено под формата на тренировки за сила и издръжливост) и да приемате достатъчно храна (под формата на протеин), за да могат мускулите ви да се възстановят и пораснат (4). От една страна протеинът е ключов за изграждането на мускули, но трябва да имате предвид, че приемът на твърде много калории, от какъвто и да е източник (независимо дали са протеини, мазнини или въглехидрати), ще доведе до качване на килограми. Изборът на Clear Protein, с високо съдържание на протеин и ниско съдържание на калории, е най-добрият начин да изградите чиста мускулна маса. 

Clear Whey Isolate съдържа 20 грама протеин и има по-малко от 100 калории, което го прави най-добрият продукт от серията Clear Protein за изграждане на чиста мускулна маса. Той също така има ниско съдържание на захар и мазнини. Clear Whey Isolate осигурява висококачествен суроватъчен протеин без никакви добавки. Clear Whey Isolate е подходящ за прием след тренировка или по всяко друго време на деня.  

Чудесен избор за  вегани 

Спортистите, които водят веган начин на живот не консумират никакви храни или продукти, произведени от животни, което изключва суроватъчния протеин. Има много протеини на растителна основа предлагани на пазата и много от тях наподобяват  млечната текстура на суроватъчния протеин. Ако търсите освежаващ, чист веган протеинов вариант, Clear Vegan Protein е идеален за вас. 

Във веган диетите присъстват всякакви растителни храни, което прави приема на достатъчно протеин за изпълняване на дневните нужди или определени количества от протеини малко по-труден. Clear Vegan Protein съдържа 10 грама протеин на порция плюс половината от дневните ви нужди от витамин B. Витамините от група В са микроелемент, който обикновено липсва във веган диетите (6). Тези витамини  подпомагат поддържането на метаболизма и енергията, които са ключови  за спортистите и хората, които искат да запазят и развият мускулната си маса. Други източници на веган протеини могат да бъдат боб, ядки, семена и соеви продукти. Clear Vegan Protein е протеин, който се произвежда основно от грах и следователно е подходящ за хора, които не приемат соеви продукти.  

Ползи от приема на Clear Protein  

Clear Protein има ниско съдържание на калории 

Ако искате да намалите натрупаните мазнини в тялото и в същото време да поддържате мускулната си маса, тогава Clear Protein е чудесен избора за вас, тъй като е с по-ниско съдържание на калории и високо съдържание на протеини. Една порция Clear Whey съдържа цели 20 грама протеин и само 84 калории. За сравнение, Impact Whey Protein съдържа 19 грама протеин на порция и 100 калории. Това е малка разлика, но ако следите стриктно приема си на макроси, всяка една калория е от значение.  

Обогатен е с витамини 

Много от продуктите в серията Clear протеини са обогатени с витамини, за да усъвършенстват хранителния им профил. Една порция Clear Vegan съдържа половината от нужното количество витамин B за един ден, а Clear Soy съдържа добавен витамин C. 

Clear Protein има по-лека и благоприятна формула за стомаха 

Въпреки че кремообразният протеинов шейк е много вкусен, понякога той може да бъде твърде тежък и с гъста текстура. Особено, когато времето стане топло, по-леката и освежаваща негова алтернатива е перфектна за прием след тренировка. Clear Protein е сладко и освежаващо удоволствие, което да си подарите в горещ летен ден и ще ви осигури макросите, от които се нуждаете.  

Помага за изграждане и поддържане на мускулна маса 

Не е тайна, че протеинът помага за изграждане и поддържане на мускули. В комбинация със страхотен тренировъчен режим, който следвате редовно, Clear Protein може да ви помогне да изградите нужната мускулна маса, без да се налага да претоварвате организма си с големи порции на всяко хранене или да ядете само пилешки гърди и да пиете протеинови шейкове. 

 

Митове за Clear Protein 

Въпреки всеизвестният факт, че протеинът е от съществено значение за доброто здраве и правилното представяне във фитнеса, прекомерният прием на каквито и да е хранителни вещества може да има странични ефекти върху тялото. Те варират в зависимост от продуктите и хората, които ги приемат. Като цяло, протеиновите добавки могат да имат някои незначителни странични ефекти, като подуване на корема, чувство за жажда, разстройство и влияние върху усвояването на други хранителни вещества (като например калций) (7). 

Подуване на корема или диария 

Подуване на корема или диария (или друго стомашно неразположение) може да се изпита по много причини. Приемът на големи количества от каквато и да е течност могат да причинят подуване на корема. В други случаи тези странични ефекти могат да се дължат на непоносимост към определени храни или храносмилателен проблем, свързан със съставките на продукта. Например, някои хора изпитват храносмилателни проблеми при прием на различни видове протеини, например протеини от суроватка или грах. Clear Whey може да причини дискомфорт на хора с непоносимост към лактоза. Ако разберете как различните видове протеин влияят на тялото ви и в следствие на това не увеличавате драстично едновременно консумацията на фибри или протеини, това може да ви бъде полезно. 

Функция на бъбреците и черния дроб 

Въпреки че някои ранни изследвания изразяват притеснения относно трудностите, поставени пред бъбречната и чернодробната функция при следване на диети с високо съдържание на протеин, по-скорошните проучвания показват, че хора в добро здравословно състояние изобщо не е нужно да се притесняват от приема на протеин до 2,8 грама на килограм телесно тегло на ден. (Посоченото количество тук е повече, отколкото голяма част от професионалните спортисти биха консумирали) (9, 10).  

Чувство за жажда или дехидратация  

Подобно на опасенията, че протеинът кара бъбреците да работят по-усилено, за да могат да преобразуват веществата, някои от първите проведени проучвания са накарали някои учени да смятат, че хората, които консумират протеин, може да изпитват повече жажда или нужда от течности от нормалното и това да доведе до дехидратация (7). Въпреки това, актуалните проучвания посочват, че консумацията на добавки с протеин помагат за намаляване на жаждата и глада (10). Когато смесвате продуктите Clear Whey с вода, вероятно ще увеличите приема си на течности за деня и това ще помогне за предотвратяване на дехидратация, както преди, така и след тренировка.  

Дозировка на Clear Protein  

Когато говорим за прием на протеин, е от основна важност да знаете какво количество да приемате и кога. Изискванията за препоръчителната дозировка на Clear Protein може да варират значително в зависимост от целите, които сте си поставили, начинът ви на хранене, планът за упражнения, който спазвате и други фактори (например възраст, тегло и пол). Като цяло, трябва да знаете, че тялото може да усвои около 20-30 грама протеин по всяко време от деня. 

Дозировка на Clear Protein за изграждане на мускулна маса 

Когато сте си поставили за цел да изградите мускули, приемът на доза от 2 мерителни лъжици и половина Clear Whey Gainer ще осигури възможно най-голямото количество протеин, което може тялото да усвои наведнъж, заедно с въглехидратите и калориите, необходими за изграждането на мускулатура. Това количество може да се приема след тренировка или като стабилна и добра закуска по всяко време на деня. 

Прием на Clear Protein за отслабване 

Има няколко възможности за подпомагане процеса на отслабване. Загубата на тегло изисква да сте в състояние на калориен дефицит, което означава, че не бихте искали  протеинът, който приемате да допринася твърде много за общото количество калории за деня. Според това, което обяснихме и вече знаете, Clear Whey Isolate и Clear Vegan Protein могат да бъдат част от хранителния ви режим за отслабване. Една мерителна лъжица Clear Whey Isolate съдържа 20 грама протеин, същото важи и за две мерителни лъжици Clear Vegan Protein. 

Как да използвате Clear Protein за изграждане на чиста мускулна маса 

Clear Whey Isolate е най-добрият избор, ако се опитвате да изградите чиста мускулна маса, тъй като е важно да получавате най-високата възможна концентрация на протеин в една порция. Една мерителна лъжица от продукта ви предоставя 20 грама протеин и в същото време съдържа много малко захар и мазнини. Източниците на рафиниран протеин като Clear Whey Isolate са най-добрият избор за изграждане на чиста мускулна маса. 

Дозировка на Clear Protein за вегани 

Когато следвате веган начин на живот, вероятно следите внимателно приема си на протеини. След като определите количеството протеин, което искате да приемате, Clear Vegan Protein може да ви помогне да задоволите ежедневните си нужди от протеин. Една порция от продукта съдържа 10 грама от макронутриента, следователно можете да използвате до две мерителни лъжици, за да постигнете прием от 20 грама, като ги добавите в напитката си след тренировка или да увеличите прима си на протеин между храненията. 

Рецепти с Clear Protein, които всеки трябва да приготви и опита 

Разбира се, можете да направите един чудесен и вкусен шейк с помощта на Clear Protein с малко вода или прясно / ядково мляко, но ако търсите нещо, което да разнообрази обичайния скучен шейк, ние имаме много рецепти, от ледени близалки до различни сладкиши, които да приготвите вкъщи и да се похвалите пред всички познати. 

Някои от тях включват суроватъчен или веган Clear Protein, но ако това не ви устройва, можете просто да го замените с друг  Clear Protein по ваш избор и да му се насладите.  

Безалкохолни изкушаващи коктейли с Clear Protein 

Кой е казал, че не може да пиете коктейли и да спазите макросите за деня 

 Скрежини с Clear Protein 

Върнете се отново в детството си с нашата рецепта за скрежини с помощта на Clear Protein 

 

 

Желирани сладки с Clear Whey 

Още една класика от детството ще можете да приготвите след като прочетете тази рецепта, а именно желирани бонбони. Те имат ниско съдържание на калории и много протеин. Тези желирани сладки ще покрият всички ваши критерии за здравословни фитнес вкусотии, които да прибавите в списъка си готвене. 

  

 

Clear Whey цветни ледени близалки  

Цветни ледени близалки пълни с протеин? Да, моля! Искаме ги през цялото лято. 

 

 

Близалки с Clear Protein  

Направете тази рецепта следващият път, когато имате гости в горещите дни на лятото и със сигурност ще впечатлите всички. 

Заключение 

При наличието на всички тези нови попълнения в семейството на Clear Protein, протеинът никога не е бил по-вкусен, забавен и освежаващ. Независимо дали търсите по-лека текстура на хранителните добавки, които приемате с цел изграждане на мускулна маса или просто искате да увеличите приема си на витамини и протеин, в тази статия има по нещо за всеки. Така че пригответе богато на протеини мохито или друг коктейл и го добавете в списъка си за идеи за напитки през лятото или се разхладете с близалка с Clear Whey. Възможностите са безкрайни. 

  

Често задавани въпроси 

Вреден ли е Clear Protein

Clear Protein е един алтернативен начин да си набавите протеин, от който тялото ви се нуждае за поддържането на добро здраве. 

Колко Clear Protein трябва да приемаме? 

Това ще зависи от целите, които сте си поставили и разнообразието от продукти на серията Clear Protein, но приемането на от 20 до 30 грама протеин на порция е идеално за задоволяване на ежедневните ви нужди от протеин. 

Clear Protein може ли да увеличи телесните мазнини? 

Излишните калории от всякакъв източник могат да доведат до качване на тегло. Но ако следвате препоръчителните дневни дози, когато те са само част от вашата цялостна здравословна диета и редовни тренировки, това не трябва да води до покачване на количеството телесни мазнини. 

Кой трябва и не трябва да приема Clear Protein
  • Хората, които имат непоносимост към лактоза. Ако сте много чувствителни към лактоза, най-добре е да избягвате продукти Clear Protein, съдържащи суроватка. 
  • Вегани. Clear Vegan е подходящ за вас, ако не приемате продукти на животинска основа. 
  • Хора с непоносимост към грахов протеин. Ако сте имали храносмилателни странични ефекти от грахов протеин в миналото, може би е най-добре да избягвате Clear Vegan протеин и вместо това да опитате Clear Protein, който се произвежда от суроватка, в случай, че нямате непоносимост към лактоза. 
Кога трябва да приемам Clear Protein

Clear Protein може да се приема веднага след направена тренировка или до 24 часа по-късно, за да помогне на мускулите ви да се изграждат и възстановят. (10) Когато става въпрос за ден за възстановяване и почивка, Clear Protein също може да помогне на мускулите ви да се възстановят и да се подготвят за следващата ви тренировка във или извън фитнеса. Приемът на Clear Protein между храненията, като лека закуска е още една възможност да увеличите общия си прием на протеини за деня, независимо от времето на тренировка. 

Мога ли да прием Clear Protein без да тренирам? 

Да. Телото се нуждае от протеин всеки ден и приемането на Clear Protein ни помага да постигнем ежедневните си количества протеини. 

Трябва ли да спортувам, когато консумирам Clear Protein

Въпреки че тренировките са необходими за изграждане на мускули, ние всички се нуждаем от протеин, независимо от нивото си на активност. Clear Protein може да се приема от всеки по всяко време. 

Каква е разликата между Impact Whey Protein и Clear Whey? 

Обикновеният суроватъчен протеин има кремообразна, млечна текстура, докато чистият суроватъчен протеин има по-лек, освежаващ вкус. Двата продукта са направени от висококачествени протеинови източници.   

Clear Protein подходящ ли е за вегетарианци? 

Clear Whey е подходящ за вегетарианци, тъй като не съдържа месо, но съдържа протеин на млечна основа. 

Clear Protein веган ли е? 

Clear Whey протеинът не е подходящ за вегани, но Clear Vegan протеинът е направен от грахов протеин и е подходящ за вегани. 

Без глутен ли е Clear Protein

Глутенът се намира във въглехидратите, така че рафинираните продукти от серият Clear Protein не съдържат глутен. 

Мога ли да приемам Clear Protein, ако имам непоносимост към лактоза? 

Нивата на непоносимост към лактоза могат да варират при всеки човек. Лактозата представлява захар, произведена от мляко и често се рафинира при производството на суроватка, в суроватъчните протеинови продукти може да има следи от лактоза. Веган протеинът е по-добър вариант за хора с лактозна непоносимост или чувствителност към лактоза. 

  

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Monica Green
Писател и експерт
Вижте профила на Monica Green
myprotein